Decizie-surpriză: David Hay pleacă de la conducerea dezvoltatorului imobiliar AFI

Andreea Neferu 23/03/2018 | 12:13 Ştiri
Decizie-surpriză: David Hay pleacă de la conducerea dezvoltatorului imobiliar AFI

David Hay, managerul care a condus în ultimii șapte ani operațiunile locale ale dezvoltatorului imobiliar israelian AFI Europe, și-a anunțat demisia din cadrul companiei.

”Decizia reprezintă o alegere personală a domnului Hay, pe care, deși cu tristețe, managementul grupului a acceptat-o”, spun, într-un comunicat, reprezentanții AFI Europe România, fără a anunța însă cine va fi noul CEO al companiei. Hay va asigura interimatul până la numirea unui nou șef al operațiunilor locale ale israelienilor.

Decizia lui Hay de a pleca de la conducerea AFI Europe România este surprinzătoare, el fiind în ultimii ani artizanul dezvoltării grupului israelian pe plan local prin proiecte precum mallul AFI Ploiești sau cele cinci clădiri de birouri AFI Park din zona Cotroceni a Capitalei. Totodată, în mandatul său au fost creionate proiectele pe care AFI le are în lucru în prezent pe plan local – birourile AFI Tech Park din București, mall-ul și birourile AFI Brașov, precum și primele locuințe ale proiectului rezidențial AFI City din Capitală.

Practic, în momentul în care Hay a preluat conducerea operațiunilor locale ale AFI, compania israeliană avea pe plan local doar un singur activ finalizat – mall-ul AFI Cotroceni.

„După 12 ani în care am ocupat diferite funcții în cadrul AFI Europe și alți 7 ani în care am gestionat operațiunile grupului din România, am decis cu inima grea să trec la următorul pas și să explorez alte oportunități în carieră”, a spus David Hay.


Sursă foto: AFI Europe România

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.