De luni, se redeschid parțial restaurantele, barurile, cinematografele și sălile de jocuri

NewMoney 22/01/2021 | 15:30 Ştiri
De luni, se redeschid parțial restaurantele, barurile, cinematografele și sălile de jocuri

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat vineri, după şedinţa Comittului pentru Situaţii de Urgenţă, că, începând din 25 ianuarie, ora 0:00, se deschid restaurantele, cafenelele, la 30% din capacitate, între orele 6 – 21. Accesul publicului în sălile de spectacol este permis tot în limita a 30% din locuri. Măsura e valabilă şi pentru sălile de jocuri.

„De luni, ora 00.00, vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive”, a anunţat Traian Berbeceanu.

El a explicat că măsurile de relaxare vizează HoReCa – restaurantele, barurile, cafenelele – vor putea funcţiona între 6 – 21, la capacitate de maxim 30 la sută. De asemenea, teatrele, cinematografele vor permite accesul publicului în limita a 30 la sută din sala de spectacol. Şi operatorii de jocuri de noroc vor putea funcţiona cu public, în limita capacităţii de 30 la sută, între orele 6 – 21.

„Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente”, a spus prefectul Capitalei, menţionând că acesta a fost unul dintre motivele pentru care s-a decis relaxarea de luni a măsurilor, dar şi pentru ca toţi operatorii să aibă timpul necesar să amenajeze sălile în conformitate cu prevederile legale.

„Vom fi intransigenţi. Am avut o întâlnire cu şefii Poliţiei, Jandarmeriei şi IGSU pentru a verifica cum vor fi respectate normele în vigoare şi  ele care vor intra în vigoare”, a adăugat Berbeceanu.

Nunțile și botezurile rămân interzise.

El s-a referit şi la adresa Ministerului Sănătăţii.

„Am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii să temporizăm relaxarea. Noi suntem aici să luăm în considerare aceleaşi cifre şi acte normative avute în vedere atunci când am impus restricţiile”, a afirmat Berbeceanu, care nu a vrut că comenteze declaraţii ministrului Sănătăţii.

„Acele cifre sunt furnizate de INSP şi DSP”, a menţionat el.