De ce tot mai mulți români își cumpără doar bilete dus către Australia, SUA și Canada

Gabriel Bucur 02/02/2017 | 17:51 Ştiri
De ce tot mai mulți români își cumpără doar bilete dus către Australia, SUA și Canada

Situația tensionată din ultimele zile, generată după decizia Guvernului de a aproba Ordonanțele de Urgență de modificare a Codului Penal, a generat o creștere semnificativă a căutărilor de zboruri către destinații străine.

Românii caută de trei ori mai multe bilete de avion one way (doar dus) decât în mod obișnuit spre țări precum Canada, Australia și SUA, potrivit agenției de turism Paravion.

„Am constatat că din noaptea în care s-a adoptat Ordonanța de Urgență care a generat și mișcări importante de stradă în ultimele zile, printre cele mai căutate destinații s-au numărat orașe precum New York, Sydney și Toronto”, a declarat Remus Vișan, directorul general al Paravion. Căutările pentru aceste destinații au crescut de trei ori față de o zi obișnuită, iar selectările au fost atât pentru bilete doar dus, cât și pentru tur-retur.

Într-o zi obișnuită de ianuarie sau februarie, cele mai căutate bilete de avion pe portalurile românești de turism sunt pentru Londra, Amsterdam, Barcelona, Milano, Roma și Berlin, iar cele mai multe sunt pentru bilete dus-întors.

„Acest lucru ne îndeamnă să credem că situația politică transmite niște mesaje care îi determină pe unii români, în special tineri, să privească cu teamă la viitorul lor. Este rezultatul discrepanței dintre valorile unei societăți democratice și o serie de acțiuni insuficient justificate și comunicate către populație”, a adăugat Remus Vișan.

 


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.