De ce se înghesuie dezvoltatorii imobiliari să investească în proiecte scumpe în nordul Bucureștiului

Andreea Neferu 06/07/2018 | 16:18 Companii
De ce se înghesuie dezvoltatorii imobiliari să investească în proiecte scumpe în nordul Bucureștiului

 

Rețeta imobiliară a nordului Capitalei s-a tot scris și rescris în ultimul deceniu. Mai întâi s-au construit birouri, iar apoi au apărut și șantiere de lo­cuințe. Și cum o rotiță o pune în miș­care pe cealaltă, noile case și apartamente din această parte a orașului ar putea aduce noi chiriași și în clădirile de birouri care încă îi mai așteaptă

 Acest articol a apărut în numărul 43 (25 iunie – 8 iulie) al revistei NewMoney

Nu mai puțin de 100.000 de corporatiști lucrează în birourile pe care marii dezvoltatori imobiliari le-au construit în ulti­mii 10-15 ani în zonele Barbu Văcă­rescu-Floreasca, Dimitrie Pompeiu și Pipera Nord. O cifră care a început să le facă cu ochiul și investitorilor din segmentul rezidențial, în condițiile în care proximitatea față de locul de muncă de­vine un criteriu din ce în ce mai important în decizia românilor de a-și achizi­ționa o casă. Rezultatul: circa 7.000 de apartamente sau case ar putea să apară în următorii ani în zona Barbu Văcă­rescu-Pipera, potrivit estimărilor companiei de con­sultanță imobiliară Coldwell Banker România.

Cele mai multe locuințe au fost anun­țate pentru zona Aviației (Barbu Văcă­rescu-Calea Floreasca), dar interesul dezvoltatorilor de case și apartamente se mută încet-încet și către Pipera, mai la nord.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.