De ce să alegi produse de calitate pentru ambalare industrială (P)

NewMoney 26/10/2022 | 10:34 Ştiri
De ce să alegi produse de calitate pentru ambalare industrială (P)

O dată cu industrializarea puternică în toate țările deja dezvoltate, acum mai bine de un secol și cu ridicarea treptată a standardelor de viață pentru din ce în ce mai mulți oameni, și producția de bunuri de consum și nu numai, a crescut proporțional, o data cu cererea din ce în ce mai mare din partea consumatorilor. Producătorii și-au dat astfel seama este nevoie de soluții din ce în ce mai eficiente, mai rapide și mai precise de a crea și oferi cantități cât mai mari într-un timp cât mai scurt.

Pe cât de dur pare spunem asta, pe măsură ce cererea a crescut, cei ce produs ceva „original” ajung uneori nu mai dispună de capacitatea de a oferi aceeași calitate ci în schimb apeleze și la variante alternative, pentru a putea satisface totuși toți consumatorii. Cu toate acestea, exista și aspecte ce nu pot fi schimbate sau la care mai degrabă nu se poate renunță, asemeni soluțiilor de ambalare utile în numeroase scopuri în cadrul unei afaceri. Dacă luăm în calcul toate recipientele, de la ambalajele în care de exemplu un produs alimentar este învelit și până la containerul în care este depozitat și mai apoi transportat spre centre de vânzare sau chiar spre consumatorii finali, există numeroase tipuri de recipiente de care poate fi nevoie.

Indiferent de tipul unei afaceri, de domeniul de activitate și de calitatea rezultatelor finale, de la recipientele utilizate se dorește totuși o eficiență cât mai mare, din orice punct de vedere. Acestea trebuie fie cât mai ieftine, când sunt achiziționate, ușor de utilizat și de manevrat, atât de operatori umani cât și de sistemr automate sau de echipamente precum stivuitoare, în ceea ce privește depozitarea, încărcarea sau descărcarea, ușor de întreținut, rezistentă la diverșii factori de risc la care pot fi expuse în procesele în care sunt utilizate și de asemenea, în unele cazuri, ofere posibilitatea de reutilizare.

Prin reutilizarea unui recipient, orice companie poate realiza economii substanțiale prin simplu fapt nu fi nevoie cumpere în mod constant noi astfel de produse ci doar se vor curată cele deja utilizate și mai apoi, reutilizate, în același scop sau chiar în altele, multe cutii realizate la comandă de către producători având designuri care permită utilizarea în mai multe medii și în mai multe scopuri, asemeni unei cutii modulare, unde pereții pot fi scoși, la fel și capacul, unde pot fi înlocuiți cu pereți cu mânere sau perforați și așa mai departe.

Acolo unde este vorba despre produse în cantități mari și unde este nevoie de soluții eficiente în transport, foarte eficient sunt box-paletii. Aceștia fac referire la contaiere care au baza sub forma de palet și care astfel pot fi manevrate ușor cu un stivuitor, sunt ușor de încărcat și descărcat din orice mijloc de transport și totodată, oferă stabilitate pe orice suprafață.

Ca și materiale preferate, în prezent, printre cele mai bune se dovedește a fi plasticul, care este acum mai ieftin toate celelalte, rezitent și ușor de curățat, ceea ce îi oferă o mare posibilitate de reutilizare și care a devenit din ce în ce mai rezistent și mai fiabil în ultimii ani prin inovațiile aduse în domeniul producției de soluții de ambalare.

La nivel mondial, găsim numeroși producatori ambalaje plastic de calitate, care ne pot oferi pentru afacerea noastră cele mai bune soluții indiferent de domeniul de activitate și de rolul acestora. Desi simple containere, la prima vedere, pentru se dorește eficienta și calitate, fiecare nou produs este testat și examinat în detaliu astfel încât fie aflate limitele sale, durată aproximativă de viață, eficiență în utilizare și nu numai. În acest fel, pot fi oferite clienților produsele de care au nevoie.

Mulți producători oferă atât recipiente standard, create pentru diverse industrii și domenii în care unele dimensiuni sau volume sunt și ele la rândul lor standard, în cazul pieselor auto sau a băuturilor, unde multe sticle au dimensiuni apropiate sau unde o anumită piesă are aceleași dimensiuni, forme, proprietăți pentru mai multe modele de mașini și nu este astfel nevoie de containete diferite. Dar, există și situtiile în care unele produse sunt diferite iar pentru acestea se doresc soluții de ambalare profesionale, caz în care producătorii oferă aceasta opțiune.

O altă opțiune foarte utilă pe care unii producători o oferă este cea de închiriere a recipientelor pe care aceștia le produc. Pe lângă cele destinate deja anumitor clienți, unele companii produc și ambalaje și recipiente pe care le aibă în stoc pentru orice eventualitate. Astfel, atunci când o companie acceptă un contact cu un consumator mare și își creste temporar producția sau atunci când o firmă mică organizează un eveniment și este nevoie de mai multe soluții de ambalare decât de obicei, decât cumpere și mai apoi aibă nevoie de un spațiu de stocare pentru toate acestea, poate alege varianta închirierii. În acest fel, costul total fi unul și mai mic iar eficiența la fel de vizibila.

În multe industrii se opta în trecut pentru ambalajele de unică folosință, în special din carton. Costurile totale s-au dovedit a fi însă mai mari decât dacă s-ar alege soluții din plactic, care pot fi reutilizate. Asta pentru , deși o cutie din carton este mai ieftină, cei mai mulți producători le vând la bax, la cantitate sau la număr și totodată, se adaugă constant și costul transportului în timp ce pentru cutii din plastic, astfel de procese se realizează foarte rar.