De ce a renunțat un ieșean la salariul mare de corporatist, mașină de serviciu și alte gratuități

Florel Manu 31/08/2018 | 15:58 Oameni
De ce a renunțat un ieșean la salariul mare de corporatist, mașină de serviciu și alte gratuități

Statutul de corporatist bine plătit nu l-a împiedicat să schimbe traseul dinspre multinaționlă către antreprenoriat. Dimpotrivă.

Acest articol a apărut în numărul 47 (27 august – 9 septembrie) al revistei NewMoney

Drumul spre afaceri al ieșeanului Dan Drăghici (37 de ani) a început la vârsta de 18 ani, când a avut de ales între a pleca în Italia ori a rămâne în România. A decis să dea la facultate și a terminat specializarea Finanțe–Asigurări la Institutul de Studii Economice de la Iași.

Începuse să creadă că va face carieră într-o mare corporație, însă pe parcurs a activat „Planul B“ și a migrat către antreprenoriat. Cu pregătire economică, Dan Drăghici s-a orientat către medicina den­tară, dar nu de unul singur, ci alături de soția sa, Raluca, medic stomatolog de pro­fesie. Astăzi, controlează un laborator de tehnică dentară, la Iași, și trei ca­bi­nete stomatologice – două la Iași și unul în Capitală –, care au generat anul trecut o cifră de afaceri de peste 800.000 de euro, în vreme ce estimările pentru 2018 sunt de peste un milion de euro.

Viață de corporatist. Dan Drăghici a pornit ca simplu angajat la supermarketul Gima, care la înce­putul anilor 2000 deschidea primul ma­gazin din Iași. Inițial a aranjat marfă la raft, iar după ce a terminat facultatea a ajuns director adjunct al magazinului. Avea pe atunci 22 de ani, aproape 70 de oameni în subordine și chiar dacă veniturile pe care le obținea ca șef de magazin îi erau suficiente, nu a ezitat să încerce ceva mai mult și să se orienteze către o corporație.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.