De ce a renunțat miliardarul George Soros la o avere de 18 miliarde de euro

Florel Manu 18/10/2017 | 09:48 Ştiri
De ce a renunțat miliardarul George Soros la o avere de 18 miliarde de euro

Investitorul și filantropul George Soros a transferat 18 miliarde de dolari din averea pe care o deține către fundațiile sale.

Întreaga avere a lui Soros este estimată la 24,6 miliarde de dolari. Transferul fondurilor a fost relatat inițial de The Wall Street Journal, iar un oficial al fundațiilor miliardarului a transmis prin mail către CNN că mișcarea „reflectă un proces continuu de transfer al activelor, care a fost în derulare de mai mulți ani”.

Fundațiile pentru o Societate Deschisă au filiale în mai mult de 100 de țări, potrivit site-ului organizației. A lucrat pentru a combate autoritarismul, a promova drepturile omului și a susține grupurile „marginalizate” – inclusiv refugiații, comunitatea LGBT și minoritățile.

Citiți și: Fundația lui Soros își închide porțile în România. În 25 de ani, a finanțat proiecte de 160 de milioane de dolari

Soros, în vârstă de 87 de ani, „intenționează să lase marea majoritate a bogăției sale în Fundațiile pentru o Societate Deschisă”, a mai spus oficialul.

Fundația a cheltuit aproximativ 14 miliarde de dolari din anii 1980, potrivit purtătorului de cuvânt Laura Silber, citat de CNN. Potrivit acesteia, valoarea actuală a donației este de 18 miliarde de dolari, putând deveni mai mare decât cea a Fundației Ford și cea de-a doua cea mai mare organizație de caritate după fundația lui Bill Gates.

Originar dintr-o familie de evrei din Ungaria, Soros a fugit în Anglia în anii ’40 pentru a scăpa de ocupația nazistă. Familia sa a imigrat mai târziu în Statele Unite, unde Soros a devenit unul dintre cei mai de succes investitori din lume.

De-a lungul timpului, el s-a implicat în puternice proiecte filantropice și a donat mai mult de 30 de miliarde de dolari pentru diverse cauze.


Sursă foto: Getty

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.