De ce e important managementul banilor la pariuri sportive (P)

NewMoney 25/01/2023 | 16:17 Ştiri
De ce e important managementul banilor la pariuri sportive (P)

Într-o lume în care există încă mulți oameni care văd în pariurile sportive o sursă imediată de câștig, trebuie să vorbim despre o regulă de aur pentru orice jucător. Aceasta se referă la managementul banilor pe care îi joacă la pariuri.

În general, pariorul de rând se gândește doar la ce meciuri poate să joace în ziua respectivă și la cotele de la top case de pariuri pe care le poate selecta pentru un câștig cât mai mare. Doar că gestionarea banilor este principalul atuu al unui parior care are ca obiectiv câștigul.

Principalul scop al pariorului, fie el și recreațional, este profitul. De aceea, ce arată balanța la sfârșitul unei sesiuni reprezintă un aspect foarte important. Însă indiferent de cât de bun și informat este un parior, vor exista și sesiuni pierzătoare. Până la urmă, pariurile sportive implică și un dram de noroc. Sau mai multe.

Dar un management corect al banilor va asigura faptul că sesiunile pierzătoare vor trece fără ca pariorul să piardă toți banii din cont. Pe termen lung, acesta chiar va putea să facă profit. Care sunt etapele pe care nimeni nu trebuie să le ardă pentru a avea un management bun al banilor la pariuri sportive?

Primul pas constă un stabilirea unui buget inițial, pe care jucătorul nu trebuie să-l depășească sub nicio formă. Trebuie să fie un buget lunar care să nu depășească zece procente din veniturile sale totale. În principiu, jucătorul nu trebuie să regrete acei bani în cazul în care îi pierde și nici să nu depindă de ei pentru plăți vitale traiului (mâncare, chirie, rate).

Odată ce are un buget la dispoziție, jucătorul va fi nevoit să stabilească un procentaj din această sumă care să mefie investită în fiecare pariu. Majoritatea pariorilor folosesc undeva între 10-20% din buget pentru a plasa un bilet. Asta în cazul celor care joacă unul, maximum două evenimente pe fiecare bilet. La pariuri sportive nu există acel “meci sigur”, așa că e foarte important ca pariorul să nu depășească procentul stabilit, indiferent de partida pe care dorește să mizeze.

Un pronostic bun poate fi obținut doar cu ajutorul celor mai proaspete și utile informații și statistici. Așadar, la pariuri contează mai degrabă calitatea, nu cantitatea. În acest mod, mizând pe evenimente puține, dar bine analizate, jucătorul reușește nu doar să-și mențină bugetul, ci să-l mărească.

Se pot aduna destui bani în dreptul bugetului, dar una dintre cele mai mari greșeli ale jucătorului ar fi să îi mențină pe toți în cont. Dacă are un profit destul de frumușel, cel mai bine ar fi să efectueze și câteva retrageri. Cât timp se află peste bugetul stabilit inițial, atunci lucrurile merg în direcția bună. Retragerile sunt importante pentru că stabilesc îndeplinirea obiectivului: acela de a obține și un profit la pariuri sportive. Iar fondurile respective pot fi folosite și pentru alte activități ori achiziții pentru viața de zi cu zi.

Managementul corect al banilor ajută pariorul să nu cadă într-o eventuală dependență. Atâta timp cât folosești doar sumele pe care ți le-ai propus inițial, nu ar trebui să existe nicio problemă în a gestiona cu cap pariurile sportive.