De ce crede Warren Buffett că telefoanele iPhone de 1.000 de dolari sunt prea ieftine

NewMoney 31/08/2018 | 11:50 Ştiri
De ce crede Warren Buffett că telefoanele iPhone de 1.000 de dolari sunt prea ieftine

Miliardarul Warren Buffet are mare încredere în produsele Apple, companie la care și-a mărit recent participația cu 5%, potrivit CNBC.

Berkshire Hathaway, conglomeratul deținut de Buffett, este în acest moment al doilea cel mai mare acționar al Apple, cu o participație în valaoare de 56 de miliarde de dolari. Miliardarul a explicat că îi place să investească în producătorul telefoanelor iPhone datorită impactului pe care o are brandul Apple, ce atrage sute de milioane de utilizatori.

Al treilea cel mai bogat om din lume consieră că telefoanele iPhone ar trebui să valoreze mult mai mult, prețul de 1.000 de dolari stabilit de Apple fiind unul prea mic pentru ce oferă în schimb utilizatorilor.

„Am un avion care ma costă foarte mult, un milion de dolari sau ceva de genul acesta. Eu folosesc mai mult iPad-ul, dar dacă aș folosi iPhone-ul la nivelul la care o fac toți prietenii mei, aș prefera să renunț la avion”, a spus Buffett.

„Acum are concurență, așa că nu poți crește prețul, dar dacă vorbim despre cât le este de util oamenilor și ce primesc în schimbul a o mie de dolari … poți da o petrecere care să te coste atât. Ce face telefonul acesta pentru tine este incredibil”, a adăugat el.

La începutul lunii august, Apple a devenit prima companie americană listată la bursă care depășește valoarea de 1.000 de miliarde de dolari.


Foto: Gulliver/Getty