De câte ori s-a testat Klaus Iohannis pentru COVID-19?

Elena Marinescu 30/09/2020 | 22:07 Ştiri
De câte ori s-a testat Klaus Iohannis pentru COVID-19?

În cadrul conferinţei de presă susţinută la Palatul Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis, a a fost întrebat de jurnalişti de câte ori s-a testat pentru COVID-19.

„Nu m-am testat, fiindcă nu am fost în contact cu nicio persoană bolnavă. Testările se fac atunci când există o bănuială că ar fi o posibilă contaminare. Eu port masca la toate întâlnirile. După cum vedeți, păstrez distanța și nu numai în cadrul conferințelor de presă, ci și la oricare alte întâlniri, și evit participarea la evenimente aglomerate.

Evit total participarea la evenimente aglomerate. Recomand tuturor românilor să fie precauți. E mai bine, e mai sănătos”, a mărturisit şeful statului.

România a înregistrat miercuri, 30 septembrie, un record de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.496. Dintre acestea, 550 sunt internate la ATI. 102.476 de pacienți au fost declarați vindecați.