De astăzi, acțiunile Arctic Stream, un integrator de tehnologie fondat de Dragoș Diaconu, se tranzacționează pe AeRO

Ionuț Ancuțescu 29/07/2021 | 11:20 Ştiri
De astăzi, acțiunile Arctic Stream, un integrator de tehnologie fondat de Dragoș Diaconu, se tranzacționează pe AeRO

În cursul acestei dimineți, Dragoș Diaconu, fondatorul Arctic Stream, alături de Dan Paul, vicepreședinte al BVB și Ovidiu-George Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville, casa de brokeraj care a listat compania, au participat la deschiderea primei ședințe de tranzacționare a acțiunilor companiei românești.

În iunie, Arctic Stream a încheiat cu succes un plasament privat prin care Dragoș Diaconu a vândut 20% din companie pentru 4,2 milioane de euro. Plasamentul Arctic Stream a fost printre puținele care nu a implicat o majorare de capital. Compania a avut anul trecut venituri de peste 9 milioane de euro și un profit de 1,3 milioane de euro.

În cadrul plasamentului, a participat și Bittnet Systems, un concurent direct, listat la rândul său pe AeRO atât cu acțiuni, cât și cu obligațiuni.

Prețul de deschidere a fost de 34 de RON, acțiunile având până acum un maxim de 37,8 RON și un minim de 32 de RON.  Prețul unei acțiuni stabilit în urma plasamentului privat din 10 iunie 2021 a fost de 25 de RON, capitalizarea atincipată a companiei ridicându-se la 104,7 milioane de RON, aproximativ 21 milioane de euro.

Povestea detaliată a lui Dragoș Diaconu și a parcursului Arctic Stream o puteți citi în numărul 121 al revistei NewMoney care apare pe piață luni, 2 august.

FOTO: Laszlo Raduly

Ionuț Ancuțescu are o experiență de peste 17 ani în presa economică și de business. A lucrat la publicațiile Ziarul Financiar, Capital, Biz, Business Magazin, Money Express, Forbes și Adevărul Financiar, iar acum este redactorul-șef al revistei NewMoney.