Dascălu închiriază unei companii norvegiene de IT peste 4.000 de metri pătrați de birouri la Timișoara

Andreea Neferu 20/07/2017 | 14:25 Ştiri
Dascălu închiriază unei companii norvegiene de IT peste 4.000 de metri pătrați de birouri la Timișoara

Dezvoltatorul Iulius, controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu și de fondul de investiții Atterbury Europe, a semnat un contract de închiriere cu dezvoltatorul norvegian de soluții software pentru managementul afacerilor Visma Software, pentru 4.200 de metri pătrați în cea de-a treia clădire de birouri din proiectul multifuncțional Openville Timișoara.

Visma Software are în total circa 400 de angajaţi în România, în birourile din Sibiu şi Timişoara.

Iulius a demara în luna iunie lucrările de construcție a clădirii unde norvegienii vor închiria birouri. Acesta este cel de-al treilea imobil office dezvoltat sub brandul United Business Center (UBC) din totalul de şapte clădiri de birouri prevăzute în proiectul Openville, ce vor avea peste 130.000 de metri pătrați.

Clădirea UBC 3 va avea aproximativ 18.000 mp și 14 etaje, iar termenul estimat de livrare pe piaţă este de aproximativ 12 luni.

În paralel, în Openville continuă lucrările de construcţie la UBC 1, imobilul de 13.000 de metri pătrați care va fi finalizat în această vară și care are printre chiriași furnizorul internațional de servicii IT Atos, precum şi la parcarea supraetajată cu peste 900 de locuri, care va deveni funcţională în toamnă. În curând, alte două noi imobile de birouri vor intra în construcţie. În luna ianuarie, Iulius a inaugurat prima clădire de birouri, de 18.000 mp, iar printre chiriași se numără companiile Ness Software Engineering Services, Autoliv România, PwC România și Bitdefender.

Iulius investește peste 220 de milioane de euro în proiectul multifuncțional Openville din orașul de pe Bega, care va „gravita” în jurul centrului comercial Iulius Mall. Tot în acest an, compania va demara lucrările de extindere a acestui mall cu încă 60.000 de metri pătrați, până la 131.000 de metri pătrați.

În total, Openville va avea o suprafață construită de 594.000 de metri pătrați, urmând să cuprindă 7 clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă cumulată de 130.000 de metri pătrați. De asemenea, ansamblul va include 430 de magazine, restaurante și cafenele tematice, cinema multiplex, săli de evenimente, loc de joacă, spațiu verde de 55.000 de metri pătrați și 4.050 de locuri de parcare.

Iulius, compania de dezvoltare imobiliară controlată de omul de afaceri din Iași Iulian Dascălu, a vândut recent către sud-africanii de la Atterbury 50% din rețeaua de malluri pe care o deține în țară, precum și din ansamblul mixt Openville din Timișoara.

Atterbury Europe este deţinută în comun de compania de investiții cu capital privat Atterbury Property Holdings din Africa de Sud și de către Steinhoff International Holdings, prin filiala sa, Hemisphere International Properties. Steinhoff este tot o companie din Africa de Sud. Steinhoff are în portofoliu branduri precum retailerul de mobilă kika sau rețeaua de magazine Pepco, prezente și pe piața locală.

Iulius are un portofoliu operaţional care cuprinde peste 260.000 de metri pătrați de spaţii de retail şi 106.000 de metri pătrați de spaţii office.


Sursă foto: Iulius

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.