Dante International, proprietarul eMag, investigat de Consiliul Concurenței pentru un posibil abuz de poziție dominantă

Gabriel Bucur 22/12/2017 | 16:23 Ştiri
Dante International, proprietarul eMag, investigat de Consiliul Concurenței pentru un posibil abuz de poziție dominantă

Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație cu privire la un posibil abuz de poziţie dominantă făcut de Dante International SA – companie ce deține eMag, cel mai mare retailer online din România – pe piața serviciilor de intermediere prin  platformele online din România.

Investigația vizează un posibil comportament discriminatoriu al Dante în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum.

În cadrul investigaţiei, s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Dante International SA, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, mai transmite Consiliul Concurenței.

Dante International este o companie specializată în comerţul cu amănuntul de produse de larg consum. Pe de altă parte, societatea deţine şi administrează o platforma de tip „marketplace”, prin care se derulează intermedierea între comercianţii cu amănuntul şi clienţii acestora.

„Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor”, mai arată comunicatul autorității de concurență.

 


FOTO: eMag

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.