Daniel Dines, fondatorul UiPath, negociază cumpărarea a 5% din One United Properties

Andrei Dumitru 12/05/2021 | 10:13 Ştiri
Daniel Dines, fondatorul UiPath, negociază cumpărarea a 5% din One United Properties

Daniel Dines, miliardarul fondator al companiei de software UiPath Inc., este în discuții pentru a cumpăra o participație minoritară la dezvoltatorul de lux One United Properties, înainte de oferta publică inițială planificată la Bursa de Valori din România, potrivit persoanelor familiare cu negocierile, scrie Financial Intelligence.

Cu o avere estimată la aproximativ 7 miliarde de dolari, potrivit datelor compilate de Bloomberg, Daniel Dines negociază cumpărarea a 5% din One United, înainte ca firma să-şi  facă debutul pe piața bursieră luna viitoare, conform Bloomberg. Victor Capitanu, directorul general și cofondatorul One, a refuzat să comenteze când a fost contactat de Bloomberg pentru alte informaţii. Dines nu a răspuns imediat la întrebările Bloomberg despre această tranzacţie.

One United este în discuții cu investitorii în vederea pregătirii pentru oferta de acțiuni planificată în prima jumătate a lunii iunie, a declarat marți Razvan Raţ, director executiv adjunct la BRK Financial Group, managerul IPO. Vânzarea va fi realizată ca o majorare de capital pentru o participație de 10% la companie. Cei doi fondatori, Capitanu și Andrei Diaconescu, care controlează acum 75% din companie, vor păstra o participație de aproximativ 60%, a spus el. BRK Financial estimează că viitorul free-float va depăși 30%, a spus Raţ.

One United Properties, companie fondată în 2007 de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, domină nișa apartamentelor de lux. La finalul anului trecut, compania a demarat lucrările la One Peninsula, un proiect cu o valoare brută de dezvoltare calculată la 138 milioane de euro, fiind unul dintre cele mai scumpe dezvoltări din portofoliul One United. În vara trecută, în acționariatul companiei a fost atras și antreprenorul elvețian Claudio Cisullo.