Daniel Dines, fondatorul celui mai valoros startup cu origini românești, donează 1 milion de euro pentru Notre-Dame

NewMoney 17/04/2019 | 11:36 Ştiri
Daniel Dines, fondatorul celui mai valoros startup cu origini românești, donează 1 milion de euro pentru Notre-Dame

Daniel Dines, fondatorul UiPath, primul startup cu origini românești care a ajuns să valoreze peste un miliard de dolari, a anunțat că va dona un milion de dolari pentru reconstrucția Catedralei Notre-Dame, distrusă în mare parte în urma unui incendiu izbucnit luni seară.

UiPath datorează multe Franței și culturii franceze. Este timpul să dăm ceva înapoi Franței. În numele UiPath, aș vrea să donăm un milion de euro pentru reconstrucția Notre Dame”, a anunțat cofondatorul UiPath, Daniel Dines, în cadrul unui eveniment desfășurat la Paris.

Tot mai mulți oameni de afaceri și companii s-au angajat să doneze milioane, sau chiar sute de milioane pentru reconstrucția catedralei. Doi dintre cei mai bogați oameni din Franța s-au angajat deja să doneze 300 de milioane de euro.

Miliardarul francez Francois Pinault, proprietarul grupului Kering, care deține mai multe branduri de lux, precum Gucci și Yves Saint Laurent, s-a angajat să doneze 100 de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei, potrivit AFP.

Ulterior, Bernard Arnault, cel mai bogat om din Franța, a mărit miza și a anunțat că atât el, cât și grupul KVMH pe care îl controlează vor oferi 200 de milioane de euro pentru restaurări. LVMH deține mai multe branduri de lux, precum Louis Vuitton, Christian Dior, sau Sephora.

Fundația privată a Heritage Foundation a lansat deja un apel pentru donații pentru a ajuta la restabilirea unui „simbol al istoriei și culturii franceze”.

Regiunea Ile-de-France urmează să deblocheze un „ajutor de urgenţă” în valoare de zece milioane de euro, „pentru a ajuta arhiepiscopia să efectueze primele lucrări” de reconstrucţie la Notre-Dame Paris, a anunţat marţi preşedinta regiunii, Valérie Pécresse.

Producătorul de roboți software UiPath, devenit primul unicorn românesc (startup evaluat la peste 1 miliard de dolari, n.r.), a primit în septembrie o finanțare în valoare de 225 milioane USD, ajungând să fie evaluată la 3 miliarde de dolari.

Compania, care și-a mutat sediul la New York, a primit de-alungul timpului finanțări de peste 400 milioane USD de la investitori de calibru unu printre care Accel, CapitalG sau Credo Ventures și și-a deschis birouri la Londra, Bengaluru, Singapore și Tokio.


Foto: Twitter/Mediafax