Danezii de la Rockwool încep construcția unei fabrici de vată bazaltică în Prahova, investiție de 50 de milioane de euro

Andreea Neferu 25/07/2018 | 12:41 Ştiri
Danezii de la Rockwool încep construcția unei fabrici de vată bazaltică în Prahova, investiție de 50 de milioane de euro

Grupul danez Rockwool, cu activități pe piața materialelor de construcții, începe construcția fabricii de vată minerală bazaltică în comuna Ariceștii Rahtivani din Prahova, în urma unei investiții inițiale de 50 de milioane de euro.

Antreprenorul general care va construi prima unitate de producție din România a Rockwool este CON-A din Sibiu, companie controlată de antreprenorul Mircea Bulboacă.

Fabrica va fi amplasată pe un teren de aproximativ 30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești. Acesta va genera circa 150 de locuri de muncă direct și alte 300 în mod indirect, pentru servicii și logistică.

„Începerea construcției vine într-un context bun. Vedem o cerere tot mai mare pentru produsele noastre”, a spus Florin Popescu, business unit director în cadrul Rockwool Balkans.

Producția de vată minerală va demara în anul 2019. Cea mai mare parte a materiei prime va proveni din România.
Rockwool, cu activități pe piața de vată minerală bazaltică, este deja prezent pe piața românească de peste 20 de ani, prin intermediul filialei locale de vânzări, însă produsele comercializate în România erau aduse de la fabrici din alte țări. Rockwool România a avut anul trecut afaceri de 70,1 milioane de lei (15,3 milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.