Dan Șucu și Vișoiu de la Conarg ridică un ansamblu rezidențial de 100 de milioane de euro în București

Andreea Neferu 26/09/2017 | 14:03 Ştiri
Dan Șucu și Vișoiu de la Conarg ridică un ansamblu rezidențial de 100 de milioane de euro în București

Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, cel mai mare retailer de mobilă, și Valentin Vișoiu, care deține grupul de construcții Conarg, au început construcția unui ansamblu rezidențial de 800 de apartamente în zona Domenii din Capitală, investiția totală fiind estimată la 100 de milioane de euro.

Arcadia Apartments Domenii va fi construit în trei faze, prin intermediul companiei DVD Residential Imobiliare, unde asociați majoritari sunt Șucu și Vișoiu. Proiectul va fi ridicat pe un teren de circa trei hectare. Prima fază de construcție constă într-o clădire cu 193 de locuințe de tip studio, apartamente cu două, trei și patru camere, penthouse-uri și duplex-uri și 240 de locuri de parcare subterane. Faza a doua este programată să înceapă cel mai târziu în prima jumătate a anului viitor și presupune construcția a două clădiri cu un total de 235 de apartamente și 300 de locuri de parcare. Cea de-a treia fază va cuprinde clădiri de apartamente și o zonă comercială. Prețurile pornesc de la 70.000 de euro + TVA pentru studio și ajung la 265.000 de euro + TVA pentru penthouse.

Investiția estimată la 100 de milioane de euro cuprinde și costul de achiziție a terenului de trei hectare, de 18 milioane de euro.

Dezvoltarea Arcadia Apartments Domenii este asigurată de compania Conadi, care este totodată și reprezentantul exclusiv pentru vânzarea ansamblului. Antreprenor general al proiectului este compania Conarg AG, iar proiectarea generală este realizată de K-Box Construction & Design și Colbax Engineering.


Sursă foto: Conadi

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.