Dan Barna rămâne la șefia USR

NewMoney 20/11/2019 | 15:49 Ştiri
Dan Barna rămâne la șefia USR

Liderul USR, Dan Barna, anunţă că membrii formaţiunii au decis, prin vot electronic, ca el să continue la şefia USR. Decizia a fost luată de aproximativ 75 la sută dintre membrii USR care au votat.

Dan Barna a spus, miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă, că votul a avut loc în urma rezultatelor la alegerile prezidenţiale.

75% din membrii USR au fost de acord ca Dan Barna să rămână în funcție

El a anunţat că aproximativ trei sferturi dintre cei care şi-au exprimat votul au fost de părere că el nu trebuie să demisioneze de la şefia USR.

„Avem rezultatul consultării membrilor asupra poziţiei mele în calitate de lider al lui USR. A fost o întrebare pe care am pus-o cumva urmare a rezultatului alegerilor, unde am avut cumva aşteptări mai mari decât rezultatul pe care l-am obţinut şi atunci, cum USR a rezolvat de fiecare dată astfel de situaţii prin consultarea membrilor, şi de această dată am optat pentru această variantă. Întrebarea pe care am adresat-o este una pe care o cunoaşteţi: Consideraţi că Dan Barna ar trebui să-şi dea demisia de la conducerea USR? Decizia colegilor noştri este aceea de a continua această poziţie, 75 la sută, practic trei sferturi din partid a decis că nu este cazul să îmi dau demisia, 25 au răspuns Da. Practic,   7.189 de membri consideră că trebuie să continuăm”, a spus Barna.

Dan Barna a obținut locul al treilea la primul tur al alegerilor prezidențiale, obținând 15,02% procente.