D’ale Bursei: cum se desfășoară o Ofertă Publică Inițială

Alexandra Pele 20/12/2016 | 18:16 Financiar
D’ale Bursei: cum se desfășoară o Ofertă Publică Inițială

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Drumul spre Bursă e lung. Chiar și ultimii pași trebuie atent calculați pentru a găsi un echilibru între ce își dorește compania de la Bursă și Bursa de la com­panie. Cum se desfășoară, pas cu pas, o Ofertă Publică Inițială (IPO)? Stu­diu de caz MedLife, prima tenta­tivă din ulti­mii doi ani.

Pe lângă cerințele impuse de reglemen­tările oficiale, orice companie care speră să se listeze cu succes pe piața de capital trebuie să impresioneze, în special pe ultima sută de metri când au loc o serie de întâlniri extrem de importante. Sco­pul lor este asigurarea unor potențiali investitori, precum și găsirea unui preț care să-i mulțumească atât pe vânzători, cât și pe cumpărători. Intermediarul listării „iese în piață“ și începe o serie de conversații cu jucătorii interesați. Le oferă date despre companie și le cere în schimb estimări – cât cred că ar valora, cât ar fi dispus cutare fond să plătească pentru o acțiune?

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.