Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European

NewMoney 19/06/2019 | 11:28 Ştiri
Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European

Liderul PLUS Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European. Este cea mai înaltă poziție ocupată vreodată în sistemul UE de un român.

„Preşedinţia grupului Renew Europe e doar un pas în construcţia politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru. Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forţelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles şi în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată ţara”, scrie Cioloş pe Facebook.

El spune că pasul următor este începerea construcţii politice interne prin care să li se ofere cetăţenilor români un viitor aşa cum îl merită.

Este cea mai înaltă poziție ocupată vreodată în sistemul UE de un român, Cioloș devenind și primul est european care conduce un grup politic în Parlamentul European, transmite și Alianța 2020 USR-PLUS.

„Dacian Cioloș este noul președinte al grupului Renew Europe, fondat de USR-PLUS cu ALDE Europe și En Marche.

Este cea mai înaltă poziție ocupată vreodată în sistemul UE de un român. Dacian este și primul est european care conduce un grup politic în Parlamentul European și va fi liderul cel mai înalt plasat din instituțiile europene după terminarea mandatului lui Donald Tusk.

Vocea României va deveni mai puternică în Europa datorită europarlamentarilor pe care Alianța 2020 USR-PLUS i-a trimis la Bruxelles. Sunt oameni cinstiți și competenți, care știu cum funcționează instituțiile europene și vor negocia pentru interesele României”, se arată pe pagina de Facebook a Alianței conduse de Cioloș și Dan Barna.


Foto: Mediafax