Dacia va lansa Bigster, un SUV mai mare decât Duster – FOTO VIDEO

Andrei Dumitru 14/01/2021 | 12:04 Ştiri
Dacia va lansa Bigster, un SUV mai mare decât Duster – FOTO VIDEO

Cu ocazia prezentării de către Groupe Renault a planului său strategic, „Renaulution”, marca Dacia și-a dezvăluit strategia pentru următorii cinci ani. Prin crearea noului business unit Dacia-Lada, Dacia își va spori eficiența și competitivitatea și își va extinde atât prezența pe piețele externe cât și gama de modele, prin abordarea segmentului C.

Dacia-Lada, noua divizie Renault

Dacia va face parte dintr-o nouă divizie de business, alături de brandul rusesc Lada.  Dacia și Lada vor avea acces la tehnologiile specifice ale grupului și vor utiliza componente comune.

„Dacia va continua să propună clienților modele fiabile, la cel mai bun preț. Odată cu crearea noului business unit Dacia-Lada, vom exploata la maxim potențialul platformei modulare CMF-B, vom deveni mai eficienți și vom crește calitatea, competitivitatea și atractivitatea produselor noastre. Avem așadar toate atuurile pentru a ne dezvolta spre noi orizonturi. Conceptul Bigster este un indiciu pentru calea pe care o vom urma”, a declarat Denis Le Vot, Director General al mărcilor Dacia și Lada, în timpul prezentării planului Renaulution.

Dacia Bigster, premieră pentru marca românească

Sub numele Bigster, Dacia prezintă conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungime, robust, spațios și perfect adaptat pentru escapadele în aer liber. Acest SUV prefigurează soluția propusă de Dacia pentru un vehicul de segment C accesibil la prețul unui model din segmentul inferior. Noul model va avea 7 locuri, iar orizontul de lansare este 2025.

„Conceptul Dacia Bigster exprimă viitoarea evoluție a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esențial, evocând spiritul de aventură și aducând în plus o tușă „cool”. Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi și atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi”, a declarat Alejandro Mesonero-Romanos, Director de Design Dacia.

Viitorul SUV Dacia va veni cu un sistem hibrid de propulsie şi va putea fi echipat cu sisteme alternative de propulsie.

Dacia are un nou logo

Începând cu 2021, constructorul de la Mioveni va avea și un nou logo.

Pentru noua identitate a mărcii Dacia au fost alese caractere geometrice. În clipul de prezentare, noul logo apare dintr-un „X”, format din literele „D” şi „C”.

De altfel, „X”-ul va fi şi simbolul care va apărea pe bordul noilor modele de Dacia.