Dacia a lansat la Frankfurt noul Duster

Emil Popescu 12/09/2017 | 12:25 Ştiri
Dacia a lansat la Frankfurt noul Duster

Dacia a prezentat marți noul Duster la salonul auto de la Frankfurt, în premieră mondială, disponibil la aceleași prețuri ca și prima generație a SUV-ului.

Exteriorul noului Duster este nou, iar modificările aduse fac ca mașina să arate mai mare și mai sobră, deși dimensiunile au fost păstrate. Principalele schimbări sunt la faruri. Acestea includ și lumini de zi LED și au o formă apropiată de cea de pe Logan și Sandero, iar luminile din spatele mașinii au o formă nouă, rectangulară. Altă modificare vizează jantele, constructorul optând pentru varianta din aliaj de 17 inch.

De asemenea, interiorul este complet nou.

Printre premierele aduse de acest model se numără accesul keyless-go (cu o cheie tip cartelă care permite pornirea motorului din buton) și cele șase airbaguri instalate. Mașina poate fi echipată, pentru off-road, cu un sistem de camere video montate în oglinzi, faţă şi spate.

„Noul Duster propune o serie de echipamente inedite în gama Dacia, așteptate de clienți: sistem « multiview camera », senzor de depășire în unghiul mort, airbag-uri cortină, sistem de climatizare automată, card de acces mâini libere și sistem de activare automată a farurilor”, arată constructorul, într-un comunicat.

Prima generație a SUV-ului Dacia a fost vândută în peste un milion de exemplare.

Duster este cel mai important produs din gama Dacia, asigurând peste 60% din producția uzinei de la Mioveni, și cel mai scump.

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.