Dacia crește din nou salariile. Cât vor câștiga muncitorii din fabrica de la Mioveni

Gabriel Bucur 01/03/2017 | 18:24 Ştiri
Dacia crește din nou salariile. Cât vor câștiga muncitorii din fabrica de la Mioveni

Administraţia Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia au încheiat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă, potrivit unui comunicat emis de Dacia.

Părţile au convenit creşterea salariului de bază brut pentru operatorii din fabrica de la Mioveni cu 120 de lei, din 1 ianuarie, completată de o altă majorare, de 80 de lei, din 1 martie. De asemenea, angajații vor avea și o primă, drept recompensă pentru rezultatul din 2016. Prima va fi acordată în luna mai și are valorea brută de 1.450 de lei.

Salariul mediu brut primit de un operator din fabrica Dacia a fost în 2016 de aaproape 5.000 de lei, comparabil cu nivelul salariilor medii din țări precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia. Salariile operatorilor au crescut atât în 2015, cât și în 2016, în ciuda faptului că inflația a fost negativă și că TVA-ul a scăzut, mai este precizat în comunicatul Dacia.

Totodată, administraţia a informat partenerul social că valoarea tichetului de masă va creşte la 12 lei, din luna aprilie, şi la 15 lei, valoarea maximă, din octombrie.

„Obiectivul Grupului Renault în România este acela de a păstra competitivitatea în toate activităţile derulate, inclusiv în cea de fabricaţie, pe platforma industrială de la Mioveni. Aceasta trebuie să se menţină performantă alături de celelalte uzine ale Grupului Renault şi în raport cu competiţia”, se mai arată în comunicatul Dacia.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.