Cutremur în sistemul de învăţământ. Ce a decis Sorin Cîmpeanu în privinţa directorilor de şcoli

Elena Marinescu 04/03/2021 | 23:03 Ştiri
Cutremur în sistemul de învăţământ. Ce a decis Sorin Cîmpeanu în privinţa directorilor de şcoli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că toate posturile de director vor fi scoase la concurs, chiar şi cele care au fost deja ocupate printr-o astfel de procedură şi îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple înainte de vacanţa de vară.

Trebuie să ai conduceri în şcoli selectate pe criterii relevante şi obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de şcoli. Este un element esenţial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei şcoli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanţă, legate de criteriile de performanţă ale elevilor”, a declarat, joi, la Europa FM, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă urmează un proces de scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori, Cîmpeanu a afirmat: ”Cu siguranţă da”, precizând că şi posturile care au fost ocupate prin concurs sunt vizate. ”Obiectivul este să reuşim acest lucru înainte de vacanţa de vară. Tot. Director, directori adjuncţi”, a mai declarant ministrul.

Ministrul Educației a precizat că va lua în calcul și titularizarea pe o perioadă determinată a cadrelor didactice. Cîmpeanu a precizat că „există voință politică” în acest scop.

100.000 de cadre didactice, vaccinate anti-COVID

Sorin Cîmpeanu a mai anunţat, joi seară, că s-a ajuns la 100.000 de angajaţi din învăţământ care au fost vaccinaţi. ”100.000! În campania de vaccinare a personalului din învăţământ am atins astăzi – 4 martie – borna de 100.000 de persoane vaccinate. Practic, la finalul acestei zile, peste 101.000 angajaţi din sistemul de învăţământ s-au vaccinat (aproape 30%)”, a scris, joi sară, pe Facebook, Sorin Cîmpeanu.