Cursuri online pentru popularizarea antreprenoriatului

Gabriel Bucur 04/04/2017 | 11:16 Ştiri
Cursuri online pentru popularizarea antreprenoriatului

Asociația „Împreună Pentru România Modernă” a lansat în martie proiectul „România modernă”, un sistem online de educație non-formală compus din zece cursuri care tratează cunoștințe necesare tinerilor care vor să-și maximizeze potențialul, pentru a deveni manageri sau antreprenori, potrivit comunicatului emis de asociație.

Comunitatea formată va fi coordonată de mentori, oameni de succes atât pe plan personal, cât și finaciar. Totodată, tinerii vor putea să facă schimb de experiențe și impresii cu alți membri ai proiectului.

Pe lângă educația legată de management și antreprenoriat, cele zece cursuri ating atât noțiuni din psihologie, comunicare, IT și limbi străine, cât și planificarea strategică a vieții și stabilirea țelurilor. Diferența dintre acest sistem non-formal și unul formal ține de faptul că în cazul primului sistem nu se formează ierarhii, iar modul în care se studiază este mai relaxat.

Printre mentori se numără Mircea Barna, fost baschetbalist și fondatorul companiilor Belz și Ancada, Pop Iosif, bancher și co-fondator al Băncii Transilvania, și Thomas Achelis, cu aproape 30 de ani de practică în PR și președinte al Academiei Europene de PR.

Studenții care vor urma cursurile vor primi șansa să lucreze, pe timpul vacanței, în Uniunea Europeană, cu condiția să parcurgă primele trei cursuri din proiect.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.