Cum vrea un inginer care a lucrat peste 20 de ani la HP să repună pe picioare compania

Mimi Noel 06/09/2018 | 13:13 Global
Cum vrea un inginer care a lucrat peste 20 de ani la HP să repună pe picioare compania

După 23 de ani în care a trecut prin mai toate departamentele HP, actualul CEO, Antonio Neri, se bucură de un capital uriaș de simpatie din partea colegilor. Are însă de câștigat câteva victorii cruciale pentru a repune pe val HP, împo­vărată azi de o datorie de 14 miliarde de dolari.

Acest articol a apărut în numărul 47 (27 august – 9 septembrie) al revistei NewMoney

La centrul de suport pentru clienți din Bangalore, Antonio Neri s-a bucurat de o primire care nu se prea pupă cu imaginea companiei Hewlett Packard. Patru mii de angajați adunați într-un cort în căldura sufocantă de martie pentru a-l primi pe noul CEO și care apoi așteptau cuminți la rând pentru o poză cu el. La șase luni după ce i-a succedat fostului CEO, Meg Whitman, Neri a mai avut parte de astfel de primiri și la birourile din Asia sau din Europa ale HP. Simpatia cu care este pri­mit nu are legătură cu lingușeala pe care o presupune vizita șefului cel mare. Cu toții chiar cred când Neri le spune că HP a intrat într-o nouă eră, că are toate ins­trumentele necesare pentru a reuși și că oricare dintre ei poate urca în ierarhie de la un job în call center la cel de CEO, cum a fost și cazul lui.

„Ca angajat al HP timp de mai bine de 20 de ani, cunosc perfect fiecare sistem, fie­care proces, ce e funcțional și ce nu. Dar abia acum am ocazia unică de a trans­forma compania“, a spus Neri într-o con­ferință de presă susținută în iunie, la Las Vegas.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Are o experiență de peste zece ani în jurnalism. A început la agenția națională de presă Rompres, iar în 2006 s-a alăturat echipei care se ocupa de ediția în limba română a publicației americane BusinessWeek. În 2007, a completat echipa de jurnaliști care pornea revista de afaceri Money Express. Domeniile acoperite au variat, de la retail la FMCG, farma, fonduri de investiții, fuziuni și achiziții, IT&C. A realizat interviuri cu cei mai proeminenți oameni de afaceri români, antreprenori locali, dar și cunoscuți oameni de afaceri străini, precum directorul executiv al Microchip, Steve Sanghi, sau fostul director executiv al Sony America, Michael Schulhof. Mimi Noel lucrează ca Account Manager la AMICOM din 2012. La NewMoney, se ocupă de subiectele internaționale.