Cum vrea un inginer care a lucrat peste 20 de ani la HP să repună pe picioare compania

Mimi Noel 06/09/2018 | 13:13 Global
Cum vrea un inginer care a lucrat peste 20 de ani la HP să repună pe picioare compania

După 23 de ani în care a trecut prin mai toate departamentele HP, actualul CEO, Antonio Neri, se bucură de un capital uriaș de simpatie din partea colegilor. Are însă de câștigat câteva victorii cruciale pentru a repune pe val HP, împo­vărată azi de o datorie de 14 miliarde de dolari.

Acest articol a apărut în numărul 47 (27 august – 9 septembrie) al revistei NewMoney

La centrul de suport pentru clienți din Bangalore, Antonio Neri s-a bucurat de o primire care nu se prea pupă cu imaginea companiei Hewlett Packard. Patru mii de angajați adunați într-un cort în căldura sufocantă de martie pentru a-l primi pe noul CEO și care apoi așteptau cuminți la rând pentru o poză cu el. La șase luni după ce i-a succedat fostului CEO, Meg Whitman, Neri a mai avut parte de astfel de primiri și la birourile din Asia sau din Europa ale HP. Simpatia cu care este pri­mit nu are legătură cu lingușeala pe care o presupune vizita șefului cel mare. Cu toții chiar cred când Neri le spune că HP a intrat într-o nouă eră, că are toate ins­trumentele necesare pentru a reuși și că oricare dintre ei poate urca în ierarhie de la un job în call center la cel de CEO, cum a fost și cazul lui.

„Ca angajat al HP timp de mai bine de 20 de ani, cunosc perfect fiecare sistem, fie­care proces, ce e funcțional și ce nu. Dar abia acum am ocazia unică de a trans­forma compania“, a spus Neri într-o con­ferință de presă susținută în iunie, la Las Vegas.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

← Close