Cum vor arăta, de fapt, noile iPhone în următorii 10 ani. Apple a înregistrat un nou brevet care ne spune exact asta

NewMoney 18/08/2020 | 11:23 Fapt Divers
Cum vor arăta, de fapt, noile iPhone în următorii 10 ani. Apple a înregistrat un nou brevet care ne spune exact asta

Un nou brevet Apple descrie un iPhone construit integral din sticlă care poate afișa informații, pictograme și imagini pe orice suprafață – întregul dispozitiv fiind sensibil la atingere.

Zilele în care trebuie să țineți un iPhone în poziție verticală pentru a accesa funcția Face ID sunt numărate. La fel și ideea de a ține telefonul „corect”, întrucât un nou brevet Apple descrie un iPhone care nu are nevoie de o orientare corectă.

„Dispozitiv electronic cu carcasă din sticlă” descrie un iPhone care cuprinde „o carcasă din sticlă cu șase fețe”.

Ce-i drept, e încă valabil că o parte din față sau „cel puțin o porțiune a primei părți majore a monturii cu șase fețe” să arate majoritatea controalelor și să afișeze majoritatea aplicațiilor.

„În mod convențional, sticla a fost folosită în astfel de dispozitive pentru a oferi o fereastră transparentă peste un ecran tactil pe o parte din față a dispozitivului”, spune brevetul. „Cu toate acestea, sunt descrise aici dispozitive electronice cu carcase care folosesc sticla pentru a defini mai multe laturi ale monturii… În astfel de cazuri, carcasa poate să apară vizual și tactil fără lipiri, astfel încât întreaga montură poate părea formată dintr-o singură bucată de sticlă (chiar dacă poate fi formată din mai multe bucăți separate atașate între ele). „

Avantajele unui iPhone din sticlă

Pe lângă acest avantaj estetic de la un iPhone aparent fără lipiri, toată sticla poate fi funcțională.

„Monturile care au sticlă care definește mai multe laturi pot facilita sau permite numeroase funcții și utilizări suplimentare care nu sunt realizate cu carcase convenționale”, continuă. „De exemplu, spatele din sticlă și laturile din sticlă pot fi transparente, ceea ce permite dispozitivului electronic să includă afișaje suplimentare care pot fi vizualizate prin părțile laterale și / sau din spate. Mai mult, afișajele laterale și posterioare pot fi atinse și / sau sensibile la forță folosind sisteme de sensibilitate la atingere și / sau de măsurare a forței, transformând eficient suprafețele laterale și posterioare în dispozitive suplimentare de intrare sau suprafețe cu care un utilizator poate interacționa pentru a controla dispozitivul electronic. ”

Aceasta ar putea însemna înlocuirea butonului de pornie, a butonului de veghe sau a controalelor de volum, cu zone de sensibilitate la atingere. Apple ar putea folosi un senzor de forță pentru a permite utilizatorilor să strângă un iPhone, probabil, spunându-i astfel să trimită un apel la mesageria vocală.

Din desenele incluse în brevet, Apple analizează, de asemenea, utilizarea marginilor telefonului pentru a afișa informații. Pot exista pictograme asemănătoare aplicației care oferă acces la o singură atingere la Modul avion sau Wi-Fi.

Exemplele prezentate includ afișaje asemănătoare Apple Watch, precum citirea vremii curente sau derularea datelor din aplicația Stocuri.

„[Mai multe fețe de sticlă] pot afișa ieșiri grafice (de exemplu, imagini, videoclipuri etc.) care acoperă mai multe afișaje și laturi ale dispozitivului”, spune Apple. „De exemplu, o singură ieșire grafică afișată (de exemplu, imagine, interfață de utilizator etc.) se poate înfășura sau extinde pe o parte frontală, una sau mai multe laturi periferice și o parte din spate a dispozitivului, contribuind astfel la aspectul unificat al laturile multiple.

Cu părțile laterale fiind cel puțin parțial activate, „pictogramele pot să se deplaseze pe mai multe suprafețe atunci când sunt glisate și chiar pot apărea ca o interfață de utilizator asemănătoare unei panglici care se înfășoară în jurul dispozitivului”, spune Apple.

Ideea este să te îndepărtezi de noțiunea de față, spate și laterale și, în schimb, să „minimalizezi astfel de distincții pentru a forma o regiune de afișare funcțională și vizuală, care se întinde pe mai multe suprafețe”.

Christopher D. Prest și Apple N. Russell-Clarke de la Apple sunt creditați ca inventatori. Prest este numit în peste 130 de brevete anterioare, incluzând multe legate întrele, cum ar fi „Sisteme de fixare și etanșare a sticlei” și „Structuri de încovoiere a luminii cu mai multe elemente pentru minimizarea bordurilor de afișare”.

În mod similar, Russell-Clarke are mai mult de 30 de brevete anterioare, inclusiv „Carcase pentru dispozitive din sticlă” și „Sticlă opacă și sticlă limpede pentru cameră sau vitrină”.

Acest brevet urmează unul din noiembrie 2019, care a descris și un iPhone de tip „wrap-around”, deși cu un design oarecum diferit. De asemenea, compania a cercetat componente flexibile, precum și posibile afișaje pliabile.