Cum se vede târgul de Crăciun de la Sibiu prin ochii americanilor de la New York Times

NewMoney 23/12/2019 | 12:34 Timp Liber
Cum se vede târgul de Crăciun de la Sibiu prin ochii americanilor de la New York Times

Jurnalistul Palko Karasz de la New York Times a vizitat Sibiul și a fost impresionat de Târgul de Crăciun „modern, în stil transilvănean”, așa cum este precizat în titlul articolului.

Târgul de Crăciun de la Sibiu, văzut prin ochii unui jurnalist de la New York Times

„În timp ce târgurile de Crăciun din Germania se numără între cele preferate de turiști, un târg de Crăciun mai puțin cunoscut din Transilvania conferă strălucire unui oraș vechi în care locuiește o comunitate germană. În centrul vechi din Sibiu, un vechi oraș transilvănean din inima României, un mic târg de Crăciun este în plină desfășurare, aroma vinului fiert s-a răspândit pe străzi. Un molid înalt și un patinoar minuscul pentru copii sunt atracțiile care răspândesc spiritul sărbătorilor”, a scris jurnalistul New York Times despre Târgul de Crăciun din Sibiu.

„Orașul Sibiu, cunoscut sașilor sub numele de Hermannstadt, arată și are atmosfera unui oraș german. Vizitatorii ar putea fi surprinși să întâlnească vorbitori nativi de Germană în magazine, restaurante și muzee. Sașii sunt proeminenți chiar și în conducerea orașului, incluzând unul dintre cele mai notabile exemple, Klaus Iohannis, care a fost primarul Sibiului mai bine de 14 ani, înainte de a fi ales ca Președinte al României”, a mai spus jurnalistul.

Aflat la a 13-a ediție, Târgul de Crăciun din Sibiu este deschis până pe 3 ianuarie 2020.