Cum se reglează geamurile termopan vara spre deosebire de anotimpul rece

NewMoney 27/07/2020 | 11:20 Fapt Divers
Cum se reglează geamurile termopan vara spre deosebire de anotimpul rece
Geamurile termopan ar trebuie reglate în funcţie de anotimp pentru a se maximiza performanţa acestora. Activităţile de întreţinere trebuie realizate tot timpul, dar în special atunci când se trece de la anotimpul cald la cel rece şi invers.

Poate unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie ştiute despre geamurile termopan este faptul că acestea au un regim de iarnă şi unul de vară.

Dacă te vei uita cu atenţie pe tocul geamului, vei putea observa elementele speciale care au orificii pentru şurubelniţă sau imbus.

De ce e important să reglăm geamurile termopan

Cum putem şti dacă acestea sunt în regim de iarnă sau vară? Introducem o foaie de hârtie între deschidere şi toc, închidem geamul, iar mai apoi tragem foaia. Dacă aceasta iese uşor, este în regim de vară. Mai mult, dacă geamul se află mereu în presiune ridicată, regim de iarnă, cauciucul de izloare se va deteriora mult mai rapid.

Trecerea de la un mod la altul vă permite să salvați structura ferestrei într-o stare funcțională și să prelungiți durata de serviciu. Reglarea presupune schimbarea gradului de potrivire a cadrului la rama ferestrei. În sezonul de iarnă, materialul de izolare este comprimat, iar vara se extinde.