Cum se realizează o radiere auto din oficiu

NewMoney 31/03/2021 | 11:59 Fapt Divers
Cum se realizează o radiere auto din oficiu

Ordonanța 14/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice conține reglementări în ce privește înmatricularea și radierea vehiculelor.

Când se efectuează o radiere auto din oficiu

Ordonanța instituie reglementarea radierii din oficiu a vehiculelor, în urma notificării primite de la autoritățile competente din ţară sau din celelalte state membre, precum şi de la persoanele juridice autorizate, care atestă faptul că vehiculul a fost definitiv scos din uz.

În cazul radierii vehiculului în aceste condiții, autoritatea competentă îl va informa pe titularul certificatului de înmatriculare cu privire la efectuarea acestei operațiuni în termen de 30 de zile de la radiere.

O altă situație în care mașina nu mai este considerată înmatriculată și este radiată din oficiu este atunci când cineva achiziționează un autoturism pe care ulterior nu îl trece pe numele său, după termenul prevăzut în lege de 90 de zile. Cu alte cuvinte, dacă ați achiziționat un autoturism care nu e trecut pe numele dumneavoastră, acesta va fi automat scos din circulație.