Cum se prefigurează anul 2022 pentru industria jocurilor de noroc

NewMoney 13/12/2021 | 13:57 Fapt Divers
Cum se prefigurează anul 2022 pentru industria jocurilor de noroc

Industria autohtonă de jocuri de noroc a înregistrat o scădere a încasărilor de până la 50% în anul 2020, conform Termene.ro acest lucru s-a datorat în mare parte faptului că, agențiile de pariuri și sălile de jocuri din România au fost închise aproape tot anul.

Piața a dat semne de revenire în acest an, însă tendința principală a rămas migrarea jucătorilor către cazinourile online. Prognozele pentru anul 2022 sunt pozitive, iar operatorii au stabilit deja câteva aspecte pe care vor miza în următoarea perioadă, cu scopul de a atrage cât mai mulți clienți.

Viteza cu care avansează tehnologia face ca standardele de calitate să se schimbe de la un an la altul. Prin urmare, nu este de mirare că îmbunătățirea calității grafice a cazinourilor și a jocurilor se regăsește printre prioritățile industriei de gambling pentru următorul an. Inovația este importantă, atât în ceea ce privește dezvoltarea unor jocuri de păcănele inovatoare sau a unor jocuri de live casino deosebite, însă grafica rămâne un punct forte pentru consumatori.

Un pas important pentru progresul industriei de jocuri de noroc este adoptarea tehnologiilor de AR și VR. Marii operatori au început să tatoneze cu această zonă de multă vreme, iar implementarea realității virtuale și a celei augmentate este doar o chestiune de timp.

Motivul este însăși cererea din piață, generată de consumatorii care adoră atmosfera din cazinourile terestre și care și-ar dori să o poată experimenta și în mediul virtual. Experiența de apăsa pe butoanele de la ruletă, de a trage o manetă de păcănele sau de „atacarea” dublajelor la video poker oferă o cu totul altă perspectivă pentru industria de iGaming. Prin urmare, marile cazinouri online vor lansa astfel de produse imediat ce dispozitivele compatibile cu aceste tehnologii vor deveni mai accesibile.

Dispozitivele „wearables” nu sunt încă foarte populare în țara noastră: numai 8% dintre români le-au folosit. Cu toate acestea, furnizorii din sectorul industriei de gambling au început să lucreze la dezvoltarea jocurilor care să ruleze pe smartwatch-uri. Operatorii vor fi pregătiți să lanseze și astfel de produse odată ce popularitatea acestora va crește.

Implementarea plăților prin Bitcoin și alte criptomonede nu reprezintă o noutate, însă după creșterile spectaculoase înregistrate în ultimul an de piețele valutelor din Blockchain, operatorii vor dori să le faciliteze accesul la joc clienților care dețin astfel de asset-uri. Pentru a ajunge la o situație de „win-win”, cazinourile trebuie să ofere opțiuni de plată versatile și cu taxe reduse.

Competiția operatorilor din domeniul jocurilor de noroc online nu a fost niciodată atât de spectaculoasă. De aceea, specialiștii se așteaptă ca anul 2022 să aducă numeroase plusuri pentru consumatori, care se vor putea orienta către diverse produse și soluții inovatoare.