Cum se împart proiectele noi din domeniul imobiliar, din București?

NewMoney 14/10/2021 | 10:05 Ştiri
Cum se împart proiectele noi din domeniul imobiliar, din București?

Un studiu la nivelul pieței rezidențiale din București, realizat de Directimo, evidențiază șase categorii principale ale dezvoltărilor de proiecte noi: low, mass-market, mediu, mediu-superior, premium și de lux.

Astfel, segmentul mediu reprezintă locuințele localizate în zone semi-centrale ale orașului, bine conectate la infrastructură și mijloace de transport în comun, precum și în suburbia de nord (centură, Pipera & Voluntari), ușor accesibilă către polul de birouri datorită Autostrăzii Urbane. Finisaje de calitate medie, facilități pentru familie încorporate în ansamblu.

Segmentul mediu-superior se diferențiază de cel anterior prin poziționări mai bune, în zone centrale sau lângă parcuri și hub-uri de birouri. Un salt calitativ în ceea ce privește finisajele și facilitățile. Suprafețele medii utile sunt similare cu cele din segmentul mediu – garsonieră 36 mp, studio dublu 42 mp, apartamente cu două camere 53 mp, apartamente cu două camere și birou 64 mp, apartamente cu trei camere 77 mp.

Segmentul premium este segmentul în care arhitectura și designul fac diferența, la care se adaugă peisagistica și facilitățile dedicate rezidenților. Suprafața medie utilă a unei garsoniere este de 40 mp, cea a unui apartamente de două camere este de 57 mp, iar pentru trei camere 82 mp. Acest tip de locuințe se regăsește în zonele de nord, centrale sau ultra-centrale.

Segmentul de lux sau high-end, așa cum este cunoscut în marile capitale europene, este segmentul locuințelor exclusiviste, cu proprietăți pentru antreprenori, investitori sau top managementul companiilor multinaționale. În București, aceste proprietăți se regăsesc în zone precum Primăverii, Capitale, Kiseleff și Aviatorilor.