Cum se depune o contestaţie la Evaluarea Naţională?

NewMoney 22/06/2020 | 13:23 Fapt Divers
Cum se depune o contestaţie la Evaluarea Naţională?

Elevii nemulțumiți de punctajul obținut la Evaluarea Națională 2020 au la dispoziție 48 de ore să depună o contestație.

După finalizarea contestațiilor de la Evaluarea Națională 2020, notele sunt definitive și nu mai pot fi modificate.

Contestații Evaluarea Națională 2020 – Care este procedura

Elevii care depun contestații semnează, alături de părinți, o declarație-tip, în care menționează că au luat la cunoștință că nota pe care o vor obține la contestație poate să le modifice nota inițială fie prin creștere, fie prin descreștere.

La contestații, fiecare lucrare va fi corectată de doi profesori care evaluează lucrările de examen în săli separate. Notele puse după reevaluarea lucrării de către cei doi profesori sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială, înainte de contestații.

Dacă între nota dinainte de contestații și cea de după se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, atunci președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie, formată din alți doi profesori, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. Nota acordată de această a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial.

Sursa: edupedu.ro