Cum să-ți vinzi vechiul telefon la un preț bun. 6 trucuri pentru ca afacerea să devină profitabilă

NewMoney 28/05/2020 | 11:24 Fapt Divers
Cum să-ți vinzi vechiul telefon la un preț bun. 6 trucuri pentru ca afacerea să devină profitabilă

Există o mulțime de motive valide pentru a vă vinde vechiul telefon Android sau iPhone. Căutați un dispozitiv nou, precum iPhone SE, Galaxy A51 sau OnePlus 8 și doriți să recuperați unele dintre costuri. Aveți telefoane mai vechi pe care nu le folosiți. Sau poate că doriți să treceți de la un model mai scump, cum ar fi Galaxy S10 Plus sau iPhone XS, la un telefon mai ieftin și doriți să aveți mai mulți bani în buzunar.

Dacă este timpul să vă vindeți telefonul vechi aceste sfaturi v-ar putea ajuta să obțineți mai mulți bani.

6 sfaturi pentru a obține mai mulți bani când vindeți un telefon

1. Folosiți o carcasă

Probabil că utilizați deja o carcasă pentru a vă proteja telefonul. Știm că de multe ori o carcasă ascunde design-ul telefonului, dar dacă vreți să-l păstrați intact, aceasta e calea de urmat.

Cumpărați carcasa înainte de a începe să utilizați telefonul. Telefoanele pot cădea și se pot sparge la câteva minute după ce l-ați scos din cutie.

2. Folosiți o folide de protecție pentru ecran

Cumpărați o folie de protecție pentru ecran, de preferabil să fie de sticlă, și nu plastic. O folie protectoare bună te poate costa ceva, dar îți vei recupera banii atunci când vinzi telefonul.

3. Păstrați cutia originală și toate accesoriile

Reîmpachetarea telefonului în starea inițială – sau cât mai aproape de acesta – vă va face dispozitivul mai atrăgător, ceea ce se va traduce în mai mulți bani.

4. Curățați bine dispozitivul înainte de a-l pune la vânzare

Acest lucru este important, indiferent cui vindeți telefonul. Veți obține mai mult pentru un telefon care arată și funcționează la fel ca unul nou.

5. Reparați ecranul dacă acesta este crăpat

Este foarte probabil să obțineți mai mulți bani dacă reparați un telefon spart.

Cu toate acestea, și telefoanele sparte păstrează o anumită valoare, deoarece pot fi recondiționate sau dezmembrate pentru ca piese.

6. Returnați telefonul la setările din fabrică

În toate cazurile, va trebui să faceți o copie de siguranță a telefonului și să-l returnați la setările din fabrică înainte de a-l vinde Acest lucru vă va ajuta să vă protejați identitatea și să vă asigurați că păstrați toate fotografiile și alte date de care aveți nevoie pentru a trece la un dispozitiv nou.