Cum poți să faci o verificare de număr de înmatriculare fără să mergi la DRPCIV

NewMoney 08/09/2020 | 12:51 Fapt Divers
Cum poți să faci o verificare de număr de înmatriculare fără să mergi la DRPCIV

DRPCIV pune la dispoziția șoferilor posibilitatea de a verifica disponibilitatea unor combinații preferate pentru numărulde înmatriculare, fără ca aceștia să mai fie nevoiți să meargă la sediu.

Verificarea disponibilității unui număr de înmatriculare se poate face direct de pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Cum verifici dacă un număr de înmatriculare este disponibil

Prima dată trebuie să intri pe site-ul drpciv.ro. Vei apăsa pe Meniu, apoi vei selecta opțiunea Servicii online, după care Verificări online. Printre altele, ți se va afișa și opțiunea Disponibilitate număr, pe care vei da click. Sau, mai simplu, poți accesa direct linkul acesta.

Totuși, DRPCIV te anunță că această verificare de număr de înmatriculare nu se consideră o rezevare, ci doar că acesta este disponibil la data și ora interogării.

Al doilea pas, și ultimul este extrem de simplu. Va trebui doar să-ți introduci adresa de mail și numărul de înmatriculare a cărui disponibilitate dorești să o verifici. Vei bifa apoi că nu ești robot și vei apăsa butonul Verifică. Sistemul îți va spune pe loc dacă acea combinație de litere și cifre pe care ai ales-o este disponibilă și o poți folosi pentru mașina ta. De asemenea, vei primi și un mail cu această informație.

De asemenea, poți verifica tot online și starea înmatriculării mașinii tale. Va trebui să introduci numărul de înmatriculare și seria de pe șasiu. Procesul funcționează la fel ca și pentru verificarea disponibilității numărului de înmatriculare.