Cum plătești parcarea prin SMS în București. La ce număr trebuie să dai mesaj și ce trebuie să conțină mesajul

Andrei Dumitru 04/01/2021 | 14:50 Fapt Divers
Cum plătești parcarea prin SMS în București. La ce număr trebuie să dai mesaj și ce trebuie să conțină mesajul

În cazul în care parcați în București pe un loc care aparține de Primăria București aveți la îndemână două variante pentru a plăti dacă nu aveți cash la îndemână: prin SMS sau prin aplicația „Parking Bucuresti”.

Cum plătești parcarea prin SMS

Trimiteți un SMS la numărul 7458 care să conțină:

  • codul parcării – așa cum apare pe materialele de informare (panou, flyer, etc)
  • numărul de înmatriculare (fără spații sau cratime)
  • numărul de ore de plată, în cifre (maximum 3/SMS)

Exemplu: P2880 B123ABC 3

Veți primi apoi un mesaj de verificare. Pentru confirmarea plății veți trimite codul de verificare din mesajul primit. La final, veți primi un SMS de confirmare.

 

Plata parcării cu aplicația mobilă Parking București

Aplicația „Parking Bucuresti” vă ajută să parcați mai ușor în Capitală și să plătiți rapid contravaloarea locului ocupat. Descărcați gratuit aplicația „Parking Bucuresti” din AppStore sau din Google Play și creați-vă un cont personal pentru a beneficia de toate avantajele ei.

Prin „Parking Bucuresti” App puteți achita anticipat, online, tariful de parcare folosindu-vă cardul bancar sau prin SMS la numărul 7458. Rămâne, însă, valabilă și alternativa de plată cu cash în toate parcajele gestionate de Compania Municipală Parking București S.A.

Aplicația vă sprijină și în găsirea în cel mai scurt timp a parcajelor din apropierea destinației alese și a locurilor libere aferente acestora. Mai mult, softul vă configurează ruta optimă spre parcarea dorită.