Cum îți poți plăti taxele, impozitele și amenzile fără să stai la coadă. Ghid simplu și rapid

NewMoney 20/05/2020 | 12:05 Fapt Divers
Cum îți poți plăti taxele, impozitele și amenzile fără să stai la coadă. Ghid simplu și rapid

În cazul în care aveți de plătit taxe, impozite sau chiar amenzi și nu doriți să stați la coadă, ghiseul.ro oferă o soluție rapidă de a vă achita toate datoriile. De ceva vreme, înregistrarea pe ghiseul.ro nu mai necesită o vizită la primărie sau la direcțiile de impozite locale.

Astfel, persoanele fizice își pot crea un cont pe ghiseul.ro așa cum ar face-o pentru orice alt site care necesită înregistrare.

Care sunt pașii pentru a putea folosi platforma ghiseul.ro

Pasul 1: Autentificare cu parolă

Pentru autentificare este necesar să introduceţi user-ul şi parola primită de la instituţia în raza căreia aveţi domiciliul, apoi acţionaţi butonul „Enter”, urmând să schimbaţi parola iniţială generată de sistem cu una nouă. Pentru parola personală trebuie să completaţi atât câmpul „Parola nouă”, cât şi cel „Confirmare”, precum şi o adresă de email validă pe care vei primi dovada plăţilor efectuate.

Dacă utilizatorul nu a primit de la primăria în raza căreia are domiciliul, un plic conţinând numele de utilizator şi parola pentru utilizarea acestui sistem, atunci acesta din urmă își poate crea un cont in ghiseul.ro accesând meniul Vreau Cont.

Pasul 2: Obligaţii de plată

În urma autentificării cu parolă, în secţiunea „Obligaţii de plată” vor apărea toate instituţiile înscrise în sistem pentru care ai de efectuat plăţi pentru diverse taxe. Când doriţi plata unor taxe obligatorii puteţi alege să plătiţi integral sau parţial o anumită taxă; în căsuţa unde sunt trecute sumele se poate modifica suma astfel încât să corespundă dorinţei dvs.

Pasul 3: Previzualizare plată

În această pagină apar informaţii referitoare la tipurile de venit pentru care se efectuează plată, suma de plată, valoarea comisionului – 0, totalul de plată. Dacă doriţi să faceţi plata este necesar să citiţi termenii şi condiţiile de utilizare şi să bifaţi câmpul „Aprob plata şi sunt de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare”, iar apoi faceţi click pe butonul „Plăteşte”.

După acţionarea butonului, se deschide portalul de plată on-line al procesatorului, unde este necesar să introduceţi datele cardului cu care se efectuează plata şi să faceţi click pe butonul „Aprobă”.

În cazul efectuării plăţii veţi primi un e-mail cu dovada de plată, pe adresa de email trecută la prima autentificare sau modificată de la „Profil utilizator”.