Cum îți poți face cont pe Clubhouse, cea mai nouă rețea socială

Andrei Dumitru 22/02/2021 | 12:27 Fapt Divers
Cum îți poți face cont pe Clubhouse, cea mai nouă rețea socială

Clubhouse, fondată de doi antreprenori din Silicon Valley, Paul Davidson și Rohan Seth, este o rețea socială exclusiv audio aflată momentan în varianta Beta. Elon Musk, Mark Zuckerberg, Kanye West si alte nume importante din Silicon Valley precum Ben Horowitz sau Marc Andreesen sunt printre utilizatorii ei, scrie Wall-Street.ro.

Unul dintre cei mai mari fani ai rețelei sociale Clubhouse este Elon Musk, care a postat deja o serie de Tweet-uri în legătură cu aplicația. Cel publicat pe data de 31 ianuarie, în care anunța că va participa la o discuție în cadrul aplicației a stârnit interesul investitorilor, care au făcut însă o confuzie și și-au îndreptat banii către o altă companie cu același nume și care nu are nicio legătură cu aplicația.

Totuși, aplicația Clubhouse nu duce lipsă de bani. Compania din spatele rețelei sociale audio a atras o finanțare chiar la începutul acestui an, fiind evaluată la un miliard de dolari, ocazie cu care a precizat faptul că a ajuns la două milioane de utilizatori, la mai puțin de un an de la lansarea ei.

Cum îți faci cont pe Clubhouse

Compania din spatele Clubhouse a lansat deocamandată o variantă Beta a aplicației, care este disponibilă doar celor care au dispozitive ce rulează cu sistemul de operare iOS.

Dacă ai un astfel de dispozitiv, vei găsi aplicația în iOS App Store, însă nu este îndeajuns să o descarci pentru a-ți crea un cont. Pentru a face parte dintre utilizatorii Clubhouse, trebuie să fii invitat de către o persoană care are deja cont, altfel accesul nu îți este permis în aplicație.

Fondatorii aplicației au dat de înțeles că își propun să lanseze o versiune a aplicației și pentru utilizatorii Android, ce va putea fi descărcată din Google Play Store, însă nu au oferit o dată exactă cu privire la acest proces.

Cum diferă Clubhouse de alte rețele sociale

În cazul în care ai un dispozitiv Apple și ai primit și o invitație din partea unui utilizator Clubhouse, poți începe să explorezi aplicația. Vei avea acces la o mulțime de „camere” pe care le vei descoperi în funcție de interesele și persoanele pe care alegi să le urmărești.

Poți accesa camere în care utilizatori sunt interesați să invețe o limbă străină, să își administreze mai bine finanțele personale sau cum să deruleze campanii de marketing mai eficiente pe platforme precum Facebook sau Instagram.

De asemenea, în cazul în care i-ai dat Follow lui Elon Musk, poți participa la camerele create de acesta în care discută diverse teme cu invitați precum Kanye West sau Vlad Tenev, fondatorul aplicației Robinhood.

Odată intrat în aceste camere, te vei simți ca un ascultător de podcast, însă un podcast derulat LIVE. Platforma este gândită în așa fel încât camera creată să fie închisă în momentul în care discuția a ajuns la final.