Cum funcționează businessul românului pe jumătate neamț care i-a vindecat pe Mățel și Cotabiță

Florel Manu 24/01/2018 | 11:38 Oameni
Cum funcționează businessul românului pe jumătate neamț care i-a vindecat pe Mățel și Cotabiță

În timp ce mulți specialiști români iau drumul Occidentului, Paul Sittner a ales să se întoarcă în țară și să înceapă un business după model german. A vrut să fie antrenor de fotbal, dar a ajuns să se ocupe de fotbaliști ca terapeut.

Acest articol a apărut în numărul 32 (22 ianuarie – 4 februarie) al revistei NewMoney

Fundașul  Alexandru Mățel, unul dintre preferații lui Victor Pițurcă la echipa reprezentativă de fotbal a României, suferea în urmă cu cinci ani o accidentare gravă la genunchi. A fost operat în Turcia, iar pentru recuperare a ajuns în Germania. Acolo, la clinica Reha Training Leverkusen, l-a întâlnit pe Paul Sittner (46 de ani). După mai multe ședințe, internaționalul român s-a refăcut în urma unei me­tode noi, consacrată deja în Germania: terapia prin sport.

Acest episod l-a determinat pe Paul Sittner să-și deschidă propriul business în România. Și asta după ce mai mulți sportivi români și străini l-au căutat în Germania pentru a-i trata după ce au su­ferit diverse accidentări. „Așa mi-a venit ideea să deschid centrul în România, pentru că sportivii nu aveau posibilitatea să stea 3-4 săptămâni la recuperare în Germania“, își începe el povestea.

Din al doilea șut. A revenit în România în 2014, după 11 ani de ședere în Germania. Plecase acolo cu gândul să studieze marketing și management sportiv, dar a sfârșit prin a se specializa în recupe­rare și prevenire. Înainte de a-și termina studiile i s-a oferit un job în recuperare medicală, în ceea ce avea să devină cea mai mare clinică a landului

Nordrhein-Westfalia. La revenirea în țară, a deschis un centru de recuperare prin sport, în parteneriat cu o clinică privată din București. A fost o experiență încheiată după doi ani, despre care acum preferă să nu vorbească.  S-a întors în Germania în decembrie 2016 și a fost antrenor personal timp de un an.

În paralel, în mai 2017, a început să investească, alături de un fost coleg de școală, 150.000 de euro în dotarea cu echipamente de ultimă generație a viitorului centru de re­cuperare „Sport Therapie“, un business destinat nu doar sportivilor, ci și publi­cului larg. „Terapia prin sport se adresează oricărui om. E un fitness medical foarte bine documentat“, spune Paul Sittner, cu precizarea că exer­cițiile sunt destinate inclusiv persoanelor care au diabet ori probleme cu tensiunea arterială. Înainte de a începe terapia, pacientul este supus unor teste care sunt comunicate către medic.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.