Cum funcționează aplicația gratuită care încetinește descărcarea bateriei telefonului

Gabriel Bucur 07/07/2017 | 15:26 Ştiri
Cum funcționează aplicația gratuită care încetinește descărcarea bateriei telefonului

 

Kaspersky Lab, companie globală specializată în securitatea cibernetică, a anunțat lansarea Battery Life, o aplicație gratuită care extinde durata de viață a bateriei dispozitivelor de tip Android.

Soluția analizează toate aplicațiile din dispozitivul utilizatorului și le identifică pe cele care consumă cea mai multă energie. Principiul de funcționare se bazează pe faptul că 96% din aplicațiile instalate în dispozitivele Android rulează în background, chiar dacă utilizatorii nu le-au lansat.

Aplicația Battery Life poate opri acești „consumatori de baterie”, iar, astfel, extinde durata de viață a bateriei dispozitivului. De asemenea, va afișa utilizatorului un mesaj urgent dacă o aplicație începe să folosească mai multă energie decât o face în mod normal.

O altă funcție a Battery Life este de a calcula timpul rămas înainte ca bateria smartphone-ului să fie descărcată complet. Totodată, în mod similar, în timpul alimentării, aplicația calculează timpul rămas până când bateria este încărcată.

Kaspersky Battery Life ocupă 15 Mb și rulează pe platforma Android 4.1-6.0.1, într-un număr limitat de limbi străine.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.