Cum face peste 5 milioane de euro un antreprenor din IT, care și-a început cariera la Motorola

Andreea Neferu 04/09/2018 | 09:29 Digital
Cum face peste 5 milioane de euro un antreprenor din IT, care și-a început cariera la Motorola

Tehnologia, această limbă univer­sală“ de care mai toate companiile sunt dependente, indiferent de domeniul în care activează, nu mai cu­noaș­­te de multă vreme granițe. Iar din România în Europa sau, de ce nu, în toată lumea, nu mai e decât un pas.

Acest articol a apărut în numărul 47 (27 august – 9 septembrie) al revistei NewMoney

„Lumea IT-ului devine din ce în ce mai sofisticată. Anual apar noi și noi teh­no­logii“, spune Bogdan Florea (39 de ani), antreprenorul care în urmă cu 13 ani pu­nea bazele Connections Consult, o companie care activează în industria de IT outsourcing, business process outsourcing (BPO) și dez­vol­tare de software. O afacere care ar urma să ajungă anul acesta la venituri de 5,5 milioane de euro și în care extinderea interna­țională a devenit literă de lege.

Bogdan Florea a absolvit Politehnica și a început să lucreze ca dezvoltator de software pentru Motorola și, ulterior,  Freescale (în prezent, NXP). În 2005, în paralel cu jobul, a decis să deschidă o firmă, Connections Consult, care oferea (tot) servicii de dez­voltare software, însă pentru clienți mai mici.

Doi ani mai târziu, pe măsură ce com­pania pe care o fondase începuse să crească, iar pe piața de suport IT și outsourcing apăreau tot mai multe opor­tunități de dezvoltare, Florea a renunțat la locul său de muncă și a devenit antreprenor full-time. A pornit la drum cu o serie de clienți din industria de energie, asigurări sau banking, iar în timp a ajuns să își diversifice portofoliul și către sectoare precum FMCG, transporturi sau IT. „Cel mai greu la început a fost să mă or­ganizez, nu mai eram angajat și nu mai aveam programul pe care îl presupune un job full-time“, își amintește el.

FOTO: Guliver / Getty Images

 

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.