Cum au făcut doi antreprenori un business din sedentarismul corporatiștilor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
„Stabilește-ți ținte înalte și nu te lăsa până nu ajungi acolo“, spunea jucătorul de baseball și fotbal american Bo Jackson, considerat unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii. Un principiu după care par să se ghideze și fondatorii 7card, un business aflat la intersecția cu sportul.
În lupta pentru acoperirea deficitului de forță de muncă, companiile din România simt din plin presiunea salariului. Creșterea veniturilor, împovărată de taxele tot mai mari, nu mai este suficientă pentru a împiedica fluctuația de personal. Iar aici intră în scenă beneficiile extrasalariale.
Dar, cum tichetele de masă, voucherele de vacanță sau abonamentele la serviciile medicale au început să fie adoptate de majoritatea angajatorilor și nu mai reprezintă un element diferențiator – mai ales în domeniile unde companiile nu-și permit să piardă angajați –, pe piață a apărut o oportunitate de business: cardul pentru sport.
JOC LA DUBLU. Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, doi foști corporatiști, au pus bazele Benefit Seven, deținătoarea brandului 7card, în urmă cu cinci ani. Primul lor angajat, Cătălin Ivașcu, este directorul operațional și acționar în companie. Au ales să intre într-o industrie fragmentată, cea a fitnessului, și au conceput un agregator de oferte care are companiile la un capăt și sălile de sport la celălalt.
7card le oferă angajaților din România acces concomitent la sute de săli, indiferent de locul sau orașul în care se află, și la mai multe tipuri de activități (printre care escaladă sau cursuri de dans). „7card a prins cel mai bine în industriile care concurează foarte puternic pentru forța de muncă: IT-ul sau, în vestul țării, domeniul automotive. Acolo avem și cel mai mare grad de penetrare a cardului“, explică Iulian Cîrciumaru, adăugând că, la polul opus, se află sectorul bancar.
Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.