Cum au evoluat acțiunile MedLife în prima săptămână de la listare

Alexandra Pele 29/12/2016 | 14:46 Ştiri
Cum au evoluat acțiunile MedLife în prima săptămână de la listare

Acțiunile MedLife, singura companie listată pe Bursa de Valori București (BVB) în 2016, au crescut cu aproape două procente în primele șapte zile de tranzacționare, reiese din statisticile BVB.

În prezent, prețul mediu al unei acțiuni este de 26,4 lei.

În primele șapte zile, pe Bursă au fost tranzacționate peste 727.000 de acțiuni, în cadrul a 1.414 tranzacții cu o valoare de 19,1 milioane de lei. Cele mai multe tranzacții au avut loc chiar în prima zi, 21 decembrie, când investitorii au schimbat 473.000 de acțiuni, la un preț mediu de 26,2 lei/acțiune, cu 20 de bani mai mult decât prețul obținut de investitorii instituționali în cadru Ofertei Publice Inițiale (IPO).

Citiți și: Cum a fost prima zi de tranzacționare pentru MedLife

„Este un semnal extrem de puternic pentru investitorii și antreprenorii români că se sparge gheața și că li se oferă acces la finanțare prin intermediul bursei”, a spus, în ziua listării MedLife, Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București. „E un pas uriaș pentru piața de capital de la noi. Sperăm ca succesul MedLife să fie urmat de tot mai mulți antreprenori care vor vedea în piața de capital românească un partener de încredere pentru dezvoltarea afacerilor,” a declarat președintele BVB.

Citiți și: Cine sunt cei mai noi acționari ai MedLife, cea mai „proaspătă” companie de pe Bursă

Fondul de investiții Charlemagne Capital, implicat în dezvoltarea  proiectului rezidențial Asmita Gardens din București, a preluat 7,21% din acțiunile operatorului de servicii medicale private MedLife, în prima zi de tranzacționare la Bursa de Valori București a companiei fondate de Mihai Marcu. Și Allianz-Țiriac Pensii Private a intrat în acționariatul MedLife, preluând 5,3% din acțiuni, potrivit unui anunț de pe Bursă.

 


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.