Cum arată și cât costă noile vehicule electrice Xiaomi pe care s-ar putea să le vedem și în România

NewMoney 03/04/2020 | 12:16 Fapt Divers
Cum arată și cât costă noile vehicule electrice Xiaomi pe care s-ar putea să le vedem și în România

Ați putea crede că Xiaomi produce doar telefoane mobile și tablete însă compania este cunoscută și pentru seria de vehicule electrice de mici dimensiuni care au devenit destul de populare și în afara Chinei. Cele mai noi modele ale companiei sunt mopedele electrice A1 și A1 Pro.

În trecut, Xiaomi și-a folosit propria platformă de crowdfunding intern, Youpin, pentru a-și lansa trotinetele, bicicletele și mopedele electrice, reușind să strângă sume uriașe.

Lansările prin platfforma Youpin au ajutat Xiaomi să-și promoveze rapid produsele, multe dintre acestea ajungând la statutul de bestseller.

Acum Xiaomi o face din nou cu lansarea mopedelor A1 și A1 Pro, fabricate de o companie chineză cunoscută sub numele de 70mai.

A1 și A1 Pro sunt mopede electrice destul de mici. Nimic ieșit din comun, dacă ne gândim la lansările precedente.

Cu toate acestea, din fotografiile făcute publice, modelele par a fi mai potrivite pentru femei sau pentru bărbați mai scunzi.

Ce specificații au noile mopede electrice de la Xiaomi

Dimensiunile mici păstrează mopedele electrice ușoare la doar 52 kg. Roțile de 16 inci au un motor cu butuc în spate. Xiaomi nu a listat puterea, dar în funcție de dimensiunea motorului, este posibil să se încadreze în vecinătatea a 750W.

Motocicletele folosesc un sistem electric de 48V. A1 Pro are o autnomie de 70 km, puțin mai mare decât cea a modelului A1, care va avea 60 km. A1 Pro are o baterie de 960Wh, față de 768Wh pe modelul A1. Bateriile sunt detașabile și pot fi încărcate separat de moped.

Viteza maximă din construcție este de 25 km/h, viteza maximă legală acceptată în China pentru astfel de vehicule.

Ambele modele beneficiază de o suspensie completă și de frâne cu disc hidraulic în față, în timp ce roata din spate par să aibă frâne cu tambur.

Modelele beneficiază de afișaje colorate, deși A1 Pro este dotat cu un ecran tactil. Dacă nu doriți să vă luați mâinile de pe ghidon pentru a controla ecranul, puteți utiliza și funcția de control vocal.

O altă caracteristică interesantă este o cameră de 1080p cu un obiectiv unghiular de 130 de grade pentru a

captura videoclipuri de călătorie. A1 Pro are și memorie integrată, în timp ce pe A1 va trebui să veniți cu propriul card de memorie.

A1 începe de la 424 USD, deși acel preț promoțional va fi doar pentru lansare, după care se preconizează că prețul va crește până la 523 USD.

A1 Pro are un preț mai mare (566 USD), care va crește în cele din urmă până la 655 de dolari.

Cu toate că mopedele nu sunt încă disponibile în afara Chinei, aceasta se poate schimba mai devreme decât vă așteptați. Alte vehicule electrice lansate pe platforma de crowdfunding a Xiaomi au ajuns rapid pe platformele din SUA, după lansarea inițială chineză.