Cum arată piața bursieră AeRO la doi ani de la înființare

Alexandra Pele 09/02/2017 | 18:18 Financiar
Cum arată piața bursieră AeRO la doi ani de la înființare

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Puțini investitori și mai puține companii și mult prea puține exemple de succes. Cam așa arată piața AeRO la doi ani de la înființare.

Bittnet Systems, cel mai mare furnizor local de servicii de training IT&C, cu afaceri de peste 2,2 milioane de euro în 2015, s-a listat pe AeRO în primăvara lui 2015. De atunci a reușit să strângă finanțări de peste un milion de euro – 150.000 de euro la listare și 920.000 de euro printr-o emisiune de obligațiuni.

Cristian Logofătu, unul dintre fondatorii Bittnet, crede că AeRO este o oportunitate ce ar trebui luată serios în calcul de companiile care nu au acces la piața principală. „Dincolo de accesul la capital, societățile trebuie să înde­pli­nească, odată cu listarea, condiții de transparență și guvernanță corporativă, să găsească modalități de dezvoltare pe termen lung, luând în calcul opiniile tuturor acționarilor, lucruri care nu pot decât să crească șansele de dezvoltare ale afacerii“, spune Logofătu, care a pus pe picioare compania în 2007, ală­turi de fratele său Mihai.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.