Cum arată, de fapt, Pământul din Spațiu. NASA a publicat o poză incredibilă. FOTO

NewMoney 18/02/2020 | 11:40 Fapt Divers
Cum arată, de fapt, Pământul din Spațiu. NASA a publicat o poză incredibilă. FOTO

Pe 14 februarie 1990, sonda spațială Voyager 1 a NASA a capturat una dintre cele mai cunoscute fotografii ale epocii spațiale. Pentru a comemora cea de-a 30-a aniversare a momentului, NASA a retușat digital faimoasa fotografie.

Imaginea „Pale Blue Dot” (Un punct azuriu/ Un punct albastru pal), a fost realizată de sonda Voyager 1 în urmă cu exact 30 de ani, de la distanță de aproximativ 6 miliarde de kilometri de Pământ. Pentru a marca aniversarea, agenția spațială americană a retușat faimoasa imagine folosind tehnici moderne și programe software, informează BBC.

În imagine, Pământul apare în continuare ca un punct mic albastru în spațiu, surprins într-o rază de lumină, însă poate fi distins mai ușor.

Fotografia originală

Imaginea „Pale Blue Dot” a făcut realizată de Voyager 1 înainte să își închidă camera pentru a conserva energie. Sonda încheiase turul planetelor din Sistemul Solar și nu mai avea nevoie de cameră, întrucât se îndrepta spre spațiul interstelar.

Fotografia retușată

Carl Sagan și Carolyn Porco, cei doi oameni de știință responsabili de imagistică ai misiunii, au cerut un „portret de familie al Sistemului Solar”. Cele 60 de cadre trimise de Voyager înainte să-și închidă camera foto cuprindeau Soarele și planetele Venus, Pământ, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun. Planetele Mercur, Marte și Pluto nu au putut fi cuprinse din diverse motive.

Sonda Voyager 1 a intrat în spațiul interstelar în 2012, iar în prezent este obiectul făcut de om care a călătorit cel mai departe în spațiu.