Cum ar putea să arate, în 20 de ani, angajații care stau mult la birou – VIDEO

NewMoney 28/10/2019 | 15:51 Ştiri
Cum ar putea să arate, în 20 de ani, angajații care stau mult la birou – VIDEO

Numele ei este Emma, este cocoșată, are varice, ochii roșii și o burtă proeminentă. Emma este, deocamdată, doar un manechin, rezultatul unui studiu asupra modului în care munca de birou ne afectează în mod negativ sănătatea.

Emma, angajatul viitorului

„Emma ilustrează unele probleme pe care angajații le vor putea întâmpina în viitor. Așadar, Emma are spatele încovoiat, din cauza modului în care stă la birou, mușchii picioarelor ei sunt mult mai slabi, are vene varicoase, pentru că circulația sângelui nu mai este atât de bună cum era odată, ochii ei sunt mai roșii și uscați din cauza aerului”, spune William Higham, autorul raportului.

Potrivit lui Higham, dacă angajatorii și angajații nu iau măsuri pentru a adresa riscurile de sănătate pe care le presupune munca de birou, o să ajungem cu toții să arătăm precum Emma.

Dacă nu luăm măsuri, toți vom arăta ca Emma, spun cercetătorii

„Există patru zone de real pericol în ceea ce privește munca de birou. Avem biroul în sine, care este unul dintre cei mai mari vinovați, avem spațiul pentru birouri, mediul din birouri, calitatea aerului și altele. Al treilea este locul de muncă în sine, stresul, problemele, interacțiunea cu alți oameni și al patrulea este stilul nostru de viață, cum interacționăm nu doar la birou, ci și în drum spre sau de la birou”, mai spune William Higham.

Cercetătorii care au făcut studiul le recomandă angajaților care petrec mult timp pe scaun să ia pauze mai dese pentru a se plimba și să reducă timpul petrecut în fața calculatorului.