Cu profitul pe un an, Dedeman acoperă achiziția clădirilor de birouri de lângă mallul AFI

Andreea Neferu 07/06/2017 | 15:03 Ştiri
Cu profitul pe un an, Dedeman acoperă achiziția clădirilor de birouri de lângă mallul AFI

Retailerul de bricolaj Dedeman, controlat de frații Pavăl din Bacău, a încheiat anul trecut cu un profit net de 713 milioane de lei (159 de milioane de euro), ajungând astfel la o marjă de 13,6%.

Profitul net de anul trecut, în creștere cu aproape 27% față de 2015, vine în contextul în care Dedeman a reușit anul trecut să depășească borna de afaceri de un miliard de euro, încheiând anul cu vânzări de 5,25 de miliarde de lei (1,16 miliarde de euro), în creștere cu 20% față de 2015, arată datele publicate la Ministerul Finanțelor.

Anunțul privind rezultatele de anul trecut vine în contextul în care recent, proprietarii retailerului de bricolaj au semnat un antecontract cu dezvoltatorul israelian AFI Europe România pentru cumpărarea complexului de birouri AFI Park, construit în jurul mallului AFI Cotroceni. Tranzacția este estimată la 164 de milioane de euro. În primă fază, Dedeman va cumpăra primele trei clădiri ale parcului de afaceri, iar acordul între cele două părți include și opțiunea de vânzare a celorlalte două clădiri din AFI Park.

Aceasta este cea de-a doua tranzacție de diversificare de anul acesta a proprietarilor Dedeman, după ce retailerul de bricolaj a intrat în acționariatul producătorului de cărămizi Cemacon, ajungând acum să dețină 32,7% din titlurile companiei.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.