Cu ce avere ramane Jamie Oliver după falimentul restaurantelor sale

Andrei Dumitru 17/02/2021 | 11:59 Fapt Divers
Cu ce avere ramane Jamie Oliver după falimentul restaurantelor sale

Lanţul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver a intrat în 2019 în faliment. Ce avere are însă, în prezent, celebrul bucătar?

Jamie Oliver, 43 de ani, a devenit o figură bine cunoscută în Marea Britanie şi în întreaga lume cu emisiunile sale culinare şi a fondat lanţul de restaurante cu specific italian „Jamie’s Italian” în 2008. Pe lângă acestea, Jamie Oliver deţinea şi restaurantul Barbecoa şi Jamie Oliver’s Diner.

Ce avere are Jamie Oliver. De la faliment la unul dintre cei mai bogați bucătari din lume

Grupul de restaurante a intrat în administrație specială pe 21 mai 2019, 22 din cele 25 de restaurante închise și 1.000 de locuri de muncă au fost pierdute. Restaurantele italiene Jamie și Jamie Oliver’s Diner de la Aeroportul Gatwick au continuat operațiunile până când au fost vândute companiei de catering SSP. Jamie Oliver’s Fifteen Cornwall de la Watergate Bay, precum și 61 de locații de peste mări și serviciile de catering operate de Aramark în SUA, sunt toate operate de francizați, astfel încât nu au fost afectați. În ianuarie 2020, KPMG, administratorii firmei, au declarat că majoritatea datoriei de 80 de milioane de lire sterline, datorată după prăbușirea din mai 2019 nu va fi recuperată. Sute de. În 2020, un tribunal pentru ocuparea forței de muncă a hotărât că restaurantele lui Oliver au încălcat legile muncii prin faptul că nu au consultat angajații înainte de a-i concedia.

„Sunt devastat de falimentul restaurantelor noastre din Marea Britanie”, scria celebrul chef pe Twitter.

Sunt profund întristat de această situaţie. Vreau să mulţumesc personalului şi furnizorilor noştri care s-au implicat trup şi suflet în această afacere de peste un deceniu”, a mai spus Jamie Oliver într-un comunicat, adăugând că doreşte „să mulţumească tuturor clienţilor care ne-au susţinut” de la lansarea în 2008 a „Jamie’s Italian”. „A fost o adevărată plăcere să vă servim”, a mai spus el atunci.

Jamie Oliver şi soţia sa, Jools, avea (în 2021) o avere estimată la 300 de milioane de dolari. Jamie Oliver și-a câștigat averea din emisiunile sale de televiziune, cărți de bucate, restaurante și alte sponsorizări.