Cu ajutorul sistemului Facebook Pay, vom putea efectua plăți și pe WhatsApp sau Messenger

Ioana Ursu 15/11/2019 | 14:53 Ştiri
Cu ajutorul sistemului Facebook Pay, vom putea efectua plăți și pe WhatsApp sau Messenger

Compania lui Mark Zuckerberg intenționează să creeze un sistem universal accesibil, cu posibilitatea de a face achiziții sau de a trimite sume de bani către prieteni. Totuși, Facebook Pay va fi în continuare independent de sistemul de plăți online Libra.

Obiectivul companiei pare destul de clar: Facebook are în plan lansarea unui sistem uniform și mai simplu pentru efectuarea plăților pe toate platformele sale. Ca urmare, va fi disponibil sistemul de plăți Facebook Pay, ce va fi lansat inițial în SUA pentru Messenger și Facebook, ulterior putând funcționa și pentru aplicațiile Instagram și WhatsApp (momentan, fără o dată prestabilită de lansare).

Ulterior, va exista un semnal de interconexiune majoră între mai multe aplicații, ce va fi dat în mare parte prin intermediul proiectului de creare a unei platforme unice pe baza unor servicii de mesagerie, mai mult decât prin actualizarea logo-ului aplicației.

Rolul Facebook Pay

Prin intermediul acestui sistem online vor fi posibile, în primă fază, participarea la campanii de fundraising, livrarea unor sume de bani prietenilor sau efectuarea unor anumite tipuri de achiziții, precum în cazul biletelor sau al produselor de vânzare prezente în categoria Marketplace din Facebook.

Totuși, scopul final este acela de a face Facebook Pay cel mai utilizat sistem de plată dintre cele ce sunt puse la dispoziție pe platforma companiei. Una dintre metodele de bază stă în simplicitate. Va fi nevoie doar de o accesare a categoriei „Setări”, alegând o modalitate de plată corespondentă cu Facebook Pay pentru a putea activa serviciul de plată.

Vor putea fi utilizate majoritatea cardurilor de credit și de debit, opțiune posibilă și prin intermediul sistemelor Stripe sau PayPal, acesta din urmă oferind, în mod surprinzător, suportul concurentului direct al serviciului său Venmo.

Sistem independent de Calibra

Pe de altă parte, companiile Paypal, împreună cu Mastercard și Visa, au fost reticente în discuția pe tema proiectului de lansare a Libra de către Facebook. Comunitatea a dorit să precizeze faptul că Facebook Pay va fi disponibil separat de compania Calibra, ce dezvoltă un portofel digital prin care se vor putea gestiona plățile prin intermediul noii criptomonede.

La momentul actual, este o inițiativă care împiedică integrarea criptomonedei, lucru datorat dubiilor uriașe din partea distribuitorilor din toată lumea și de eficiența scăzută cu care Mark Zuckerberg și- a susținut discursul în favoarea proiectului în fața Congresului.

Atenție la siguranța datelor

Ca urmare a unor reacții de nesiguranță și dubii, în cadrul prezentării sistemului Facebook Pay, compania Menlo Park a dorit să atragă atenția cu precădere asupra siguranței datelor a fiecărui utilizator.

Acestea nu se referă doar la protecția informațiilor legate de cardurile de credit, ci și la un control amănunțit al plăților ce vor putea fi confirmate prin introducerea unui cod Pin sau prin intermediul unui serviciu disponibil de recunoaștere biometrică.